• Home
  • Ταξίδια
  • 1600 Raki baRaki, ένα μοντέρνο ρακάδικο στο Ρέθυμνο

1600 Raki baRaki, ένα μοντέρνο ρακάδικο στο Ρέθυμνο

1600-raki-baraki-rethymno

Στον όμορφο τουριστικό προορισμό του Ρεθύμνου, θα βρεις ένα μοντέρνο εστιατόριο με το όνομα “1600 Raki baRaki.” Αυτό το εστιατόριο είναι ένα πολύχρωμο και ζωντανό ρακάδικο, που συνδυάζει την παράδοση με τις νέες τάσεις της μαγειρικής. Έτσι, προσφέρει επιλογές που συναρπάζουν τους επισκέπτες.

Καλώς ήλθατε στο Raki baRaki

Όταν βρεθείς στο Ρέθυμνο, είναι αδύνατο να μην περπατήσεις στα μαγευτικά στενά δρομάκια της παλιάς πόλης. Εδώ κτυπά η καρδιά της όμορφης Κρητικής πόλης, ενώ έχει καθηλωτική γοητεία για τουρίστες, φοιτητές, ντόπιους και περαστικούς. Ειδικά σε ένα πανέμορφο κτίριο που πλημμυρίζει με ιστορίες, θα βρεις το 1600 Raki baRaki. Ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια του Ρεθύμνου, με τον σεφ Βασίλη Λεωνίδου να φροντίζει το μενού. Το Raki baRaki εντυπωσιάζει με τα παλαιά του χρώματα και το μοναδικό design, προσφέροντας μια αισθητική ισορροπία. Η διακόσμηση και τα πιάτα διαθέτουν χρωματιστές λεπτομέρειες που προσδίδουν ένα ανανεωμένο και ζωηρό αέρα στον χώρο. Ένα χρήσιμο tip για το Raki baRaki είναι ότι διαθέτει δύο εισόδους, γι’ αυτό επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει ανάλογα με το αν θέλετε να απολαύσετε περισσότερη ή λιγότερη παρέα.

Τί δοκίμασα στο 1600 Raki baRaki

Όταν φτάσαμε στο μαγαζί, επιλέξαμε ένα τραπέζι στην πιο ήσυχη πλευρά και κάναμε την παραγγελία μας. Ξεκινήσαμε με ρακί και μια πλούσια ποικιλία αλλαντικών. Ένα ακόμα χρήσιμο tip που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι τα αλλαντικά στο Raki baRaki είναι χειροποίητα από ντόπια κρέατα. Ανάμεσα στα πιάτα, ξεχώρισα τον παστουρμά που ταίριαζε τέλεια με τα φρέσκα κατακόκκινα ντοματίνια.

Στη συνέχεια, ήρθε στο τραπέζι μας η δροσερή σαλάτα με γαλομυζήθρα και μια τριλογία φέτας με μαρμελάδα λουκουμιού, λεμονιού και σύκου. Η τραγανή κρούστα έσπασε προσφέροντας τον χαρακτηριστικό ήχο φρέσκιας πίτας, αποκαλύπτοντας ένα χορταστικό κομμάτι φέτας που λουζόταν από το σιρόπι της μαρμελάδας. Ένας τέλειος συνδυασμός γλυκού και αλμυρού που απολάμβανα με μία μόνο μπουκιά.

Τα χοιρινά μπριζολάκια με πατάτες ήταν το κυρίως πιάτο μας. Σερβιρισμένα σε ξύλινη πλάκα μοιράστηκαν αμέσως και τα μαχαιροπίρουνα πήραν φωτιά. Τόσο αυτά όσο και οι πατάτες δεν είχαν τίποτα περιττό, παρά μόνο φρέσκα κρητικά μυρωδικά. Απόδειξη πως με φρέσκα υλικά και μεράκι, ακόμα και με τα πιο απλά υλικά κάνεις θαύματα. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Raki baRaki, μοντέρνο ρακάδικο ή Κρητικό μπιστρό;

Κατά την διάρκεια της παραμονής μου στο Raki baRaki, παρατήρησα το περιβάλλον και εξερεύνησα το μενού του. Πραγματικά, ο χαρακτηρισμός “ρακάδικο” δεν το περιγράφει ακριβώς, καθώς θα ταίριαζε περισσότερο τον χαρακτηρισμό “Κρητικό μπιστρό”. Το πολύχρωμο περιβάλλον του διατηρεί μια μοντέρνα αίσθηση χωρίς να πέφτει στο κιτς, ενώ το μενού του συνδυάζει μοντέρνες και παραδοσιακές γεύσεις, ξεχωρίζοντας από πολλά άλλα εστιατόρια της περιοχής. Εδώ, σίγουρα δεν θα βρεις τα συνηθισμένα πιάτα που έχουν άλλες ταβέρνες και ρακάδικα, αλλά θα ανακαλύψεις εξαιρετικά κρητικά προϊόντα και αυθεντική φιλοξενία.

Αν ταξιδέψεις στο Ρέθυμνο, σίγουρα συστήνω να κάνεις μια στάση στο 1600 Raki baRaki. Μέχρι τότε, μπορείς να το ακολουθήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Instagram.

Διεύθυνση: Ραδαμάνθυος 16, Ρέθυμνο, Κρήτη.
Τηλέφωνο: 2831 058250.