Σε κλοιό αγροτών η Θεσσαλονίκη – θα κλείσουν την πόλη

αγρότες τρακτέρ θεσσαλονίκη

Εκτός από το flyover, ένας ακόμα πονοκέφαλος έρχεται για τους οδηγούς της Θεσσαλονίκης. Όσοι θελήσουν να μετακινηθούν από και προς το κέντρο της πόλης, θα βρεθούν μπροστά στα μπλόκα των αγροτών.

Όπως αναφέρθηκε, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στα εγκαίνια της 30ης Agrotica, κατευθυνόμενοι προς τον τόπο της εκδήλωσης με περίπου 300 τρακτέρ. Σύμφωνα με δηλώσεις ενός αγρότη από τον Λαγκαδά προς το ΑΠΕ, τα 300 τρακτέρ αναμένεται να φτάσουν στην πόλη έως τις 10:30 της Πέμπτης. Τα οχήματα αυτά θα τοποθετηθούν και θα σταθμεύσουν στο πεζοδρόμιο του Νοτίου Τόξου της ΔΕΘ, παραμένοντας εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της Agrotica, δηλαδή μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες από το νομό Σερρών ξεκινούν την πορεία τους στις 6 το πρωί, αναχωρώντας με περίπου 100 τρακτέρ. Αναμένεται να φτάσουν στο Δερβένι περίπου στις 10 το πρωί, ενώ εκεί θα συναντήσουν αγρότες από τη Λητή, το Δρυμό και άλλα χωριά της επαρχίας Λαγκαδά.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες από την Πέλλα έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν την πορεία τους νωρίς το πρωί με περίπου 70 τρακτέρ από τα Γιαννιτσά. Στη συνέχεια, σχεδιάζουν να συναντήσουν αγρότες από τα Κουφάλια και την επαρχία Παιονίας του Κιλκίς στη Χαλκηδόνα.

Επίσης, αντίστοιχο σχέδιο υλοποιούν οι αγρότες της Χαλκιδικής, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί με περίπου 25 τρακτέρ από τον Κόμβο Μουδανιών. Εδώ και μέρες διατηρούν ένα ισχυρό μπλόκο και ήδη κλείνουν συμβολικά την εθνική οδό για 2-4 ώρες κάθε μέρα.

Τέλος, αγρότες από την Ημαθία, περίπου την ίδια ώρα, αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα τρακτέρ τους στην Εγνατία, στον κόμβο Κουλούρας, προκειμένου να αποκλείσουν την κίνηση των οχημάτων για περίπου ένα τέταρτο.