Αλλάζουν όψη γειτονιές της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Από την οδό Χαλκιδικής ξεκινά η υλοποίηση του εκτεταμένου προγράμματος αναπλάσεων στις γειτονιές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σκοπός του να αναβαθμίσει τον δημόσιο χώρο και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.

Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνον το κέντρο

«Είχαμε δεσμευτεί πως θα φτάσουμε σε όλες της γειτονιές της πόλης. Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνον το κέντρο, αλλά και περιοχές που είχαν να δουν έργα πάρα πολλά χρόνια. Με αυτό το πρόγραμμα εκτεταμένων παρεμβάσεων βελτιώνουμε πεζοδρόμια, οδόστρωμα, φωτισμό και αστικό εξοπλισμό σε μεγάλη κλίμακα», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

6,2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός των αναπλάσεων

Το πρόγραμμα αναπλάσεων στις γειτονιές έχει συνολικό προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ και διετή διάρκεια. Η έναρξη των έργων έγινε στις 30/08 από την οδό Χαλκιδικής, έναν άξονα μήκους 540 μέτρων, παράλληλο στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας και Δελφών.

Τα πεζοδρόμια της οδού Χαλκιδικής θα επιστρωθούν με κυβόλιθους και θα οργανωθούν σε χώρους κίνησης και στάσης των πεζών. Ο χώρος κίνησης των πεζών περιλαμβάνει και την κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών. Για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες ή των εμποδιζόμενων ατόμων θα διαμορφωθούν νέες ράμπες στη συμβολή της οδού Χαλκιδικής με τις Κοσμά Αιτωλού, Ανδρεοπούλου, Ιατρού Ζάννα, Κοσμοπούλου, Χατζηλαζάρου, Νιγρίτης, Αναλήψεως και Αρχελάου.

Στους χώρους στάσης των πεζοδρομίων θα τοποθετηθούν νέα καθιστικά, νέα καλαθάκια και νέος φωτισμό. Στη συμβολή της οδού Χαλκιδικής με την οδό Ανδρεοπούλου προβλέπονται επίσης θέσεις για τη στάθμευση ποδηλάτων. Εξάλλου, οι δενδροστοιχίες της οδού Χαλκιδικής θα συντηρηθούν αλλά και θα ενισχυθούν με την τοποθέτηση νέων δέντρων.

Οι παρεμβάσεις στην οδό Χαλκιδικής εντάσσονται στην πρώτη φάση των έργων ανάπλασης στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, η οποία αφορά την περιοχή μεταξύ των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Κοσμά Αιτωλού, Δελφών και Πέτρου Συνδίκα, συνολικής έκτασης 220 στρεμμάτων.