Νέα, αναβαθμισμένη εικόνα αποκτά η Δημητρίου Γούναρη

Θεσσαλονίκη Γούναρη Ναυαρίνου

Νέα, αναβαθμισμένη εικόνα πρόκειται να αποκτήσει ο άξονας της Δημητρίου Γούναρη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση σειράς παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν τον δημόσιο χώρο. Η σύμβαση εντάσσεται στην πράξη “Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου” και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

Πολλαπλή αναβάθμιση της Δημητρίου Γούναρη

Για “σύνθετη αναβάθμιση” ενός πολύ σημαντικού κομματιού του κέντρου της πόλης μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Όπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας, με τις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί “τονώνεται η εμπορική κίνηση, αναβαθμίζεται το περιβάλλον κι αναδεικνύονται οι αρχαιότητες”. Συγχρόνως, προγραμματίζονται έργα για τη βελτίωση του φωτισμού αλλά και της υφιστάμενης παιδικής χαράς.

Παράλληλα προβλέπεται η ανάπλαση των οδών Βύρωνος και Γρηγορίου Παλαμά και η μετατροπή τους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Ακόμη, θα αναβαθμιστούν ο φωτισμός αλλά και οι φυτεύσεις στην Γούναρη και στην πλατεία Ναυαρίνου. Τέλος, θα κατασκευαστεί και νέα παιδική χαρά, πλησίον της υπάρχουσας.

Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου” της Δημητρίου Γούναρη προχωρά σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Εμπορικό Σύλλογο.