Νέα όψη θα αποκτήσει η περιοχή Ιπποκρατείου

περιοχή Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκη

Σε τροχιά υλοποίησης είναι πλέον ο σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της περιοχής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην προκήρυξη προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ. Στόχος η περιοχή να αποκτήσει νέα όψη και να βελτιωθεί σημαντικά η καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Τα έργα ανάπλασης αφορούν την οδό Κωνσταντινουπόλεως (Κρίτωνος – Κλεάνθους), τις οδούς Βαρόνου Χιρς και Μιαούλη (Κωνσταντινουπόλεως – Γαριβάλδη), την Κλεάνθους (Κωνσταντινουπόλεως – Σόλωνος), την οδό Σταματοπούλου καθώς και το αδιάνοικτο τμήμα της Σόλωνος στην συμβολή με την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων στην περιοχή Ιπποκρατείου

Ορισμένες από τις κυριότερες παρεμβάσεις στην περιοχή Ιπποκρατείου αφορούν:

Μείωση των επιπέδων θορύβου και την ενίσχυση του αστικού πρασίνου. Δημιουργία εκτενών χώρων πρασίνου κατά μήκος της περίφραξης του νοσοκομείου, οι οποίοι θα λειτουργούν ως φράχτης ηχοπροστασίας.

Βελτίωση του μικροκλίματος, με την ενίσχυση και συμπλήρωση των υφιστάμενων δενδροστοιχιών και τη δημιουργία νέων.

Διευκόλυνση της πρόσβασης για όλους με τη δημιουργία ευδιάκριτων ζωνών κίνησης και στάσης πεζών.

Συνολική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής με την επιλογή ανάλογων υλικών επίστρωσης και στοιχείων αστικού εξοπλισμού.

Αναδιάταξη και οργάνωση των στάσεων της αστικής συγκοινωνίας και της πιάτσας ταξί.

Αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας με τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων.

Απελευθέρωση χώρων από παράνομα παρκαρισμένα οχήματα με τη διευθέτηση της στάθμευσης. Πρόβλεψη για θέσεις φορτοεκφόρτωσης και γενικές θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες. Ακόμη, προβλέπεται η διαμόρφωση σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας της οδού Σταματοπούλου.

Αναβάθμιση του φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED σε όλη την περιοχή επέμβασης.

Πηγή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ