4 καταπράσινα πάρκα για βόλτα στην Θεσσαλονίκη

Σε μια μεγαλούπολη όπως η Θεσσαλονίκη οι χώροι πρασίνου σπανίζουν. Οι παιδικές χαρές και τα πάρκα που υπάρχουν εντός του αστικού ιστού συχνά δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων. Το Thesstips σου προτείνει καταπράσινα πάρκα ιδανικά για βόλτα στην Θεσσαλονίκη, που μπορείς να επισκεφτείς για βόλτα, πικ νικ και ποδήλατο, μακριά από το τσιμέντο και τον covid-19.

Βόλτα στο Ελαιόρεμα Πυλαίας

Μια επιλογή είναι το Ελαιόρεμα στην Πυλαία. Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη με αυτοκίνητο, καθώς μπορείτε να φτάσετε εκεί από την οδό Πλαστήρα ή στρίβωντας αριστερά  στην εκκλησία του προφήτη Ηλία. Το Ελαιόρεμα έχει εύκολο parking, κάτι που σάς επιτρέπει να μεταφέρετε μαζί σας ποδήλατα, φαγητό και παιχνίδια. Διαθέτει διαδρομές με χώμα και άσφαλτο και ξεχωρίζει για το πέτρινο γεφυράκι θα βρείτε περίπου στο μέσον. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για ποδήλατο και την προτείνω για λίγο μεγαλύτερα παιδιά και φυσικά ενήλικες. Υπάρχουν όργανα γυμναστικής που αν και δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παρόλα αυτά μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν.. Στις μεγάλες αλάνες το χορτάρι κόβεται από τους υπαλλήλους του δήμου και είναι τέλειες για πικ νικ και παιχνίδι με μπάλα (με σκύλο ή με φίλο). Επίσης, στα 2-3 μεγάλα τραπέζια που υπάρχουν μπορείτε να αράξετε και να ξεκουραστείτε πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής. Ευκαιρία για πικ νικ και βόλτα στην Θεσσαλονίκη!

Βόλτα στο Φράγμα της Θέρμης

Καταπράσινο και πανέμορφο είναι και το φράγμα της Θέρμης. Τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν ταΐζοντας τις χελώνες και τις πάπιες που κυκλοφορούν στην λίμνη και εσείς δεν χρειάζεται να ανυσηχείτε αφού υπάρχει ξύλινη περίφραξη στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Κάντε έναν περίπατο στην φύση ακολουθώντας το μονοπάτι και καθίστε σε κάποιο από τα διαθέσιμα παγκάκια ή στο τοπικό αναψυκτήριο. Προτιμήστε να επισκεφτείτε το Φράγμα της Θέρμης όταν δεν φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις, καθώς τότε το parking και η ησυχία είναι δυσεύρετα. Η διαδρομή δεν είναι κατάλληλη για ποδήλατο, καθώς το μονοπάτι είναι σχετικά στενό και κυκλοφορούν πολλοί πεζοί και παιδιά. Αν έχετε μικρό παιδί με ποδήλατο ή πατίνι δεν θα συναντήσετε κανένα πρόβλημα.

Δίπλα από το Φράγμα της Θέρμης βρίσκεται το αγρόκτημα Οικολογικής Γεωργίας. Ένα υπέροχο αγρόκτημα για τα παιδιά που αγαπούν τα ζώα και θέλουν να μάθουν για αυτά. Λειτουργεί συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, οπότε πριν το επισκεφτείτε κάντε πρώτα ένα τηλέφωνο. Δοκιμάστε να κάνετε και ιππασία, μια δραστηριότητα που τα παιδιά πάντα λατρεύουν. Θα είναι μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα βόλτα στην Θεσσαλονίκη.

Βόλτα στα Πλατανάκια του Χορτιάτη

Τα Πλατανάκια βρίσκονται στους πρόποδες του Χορτιάτη. Μιλάμε για μια μικρή όαση δροσιάς και αναψυχής δίπλα στην πόλη. Ένας υδροβιότοπος με αρκετά είδη χλωρίδας και πανίδας που θα σας μαγέψει. Ταίστε τις πάπιες και χήνες που υπάρχουν στην λιμνούλα, δείτε τον ζωολογικό κήπο που διαθέτει από ελαφάκια και κουνελάκια μέχρι κατσικάκια και πτηνά και αφήστε τα παιδιά να παίξουν στην παιδική χαρά αλλά και στη χωμάτινη αλάνα. Μέσα στο δάσος μπορείτε να δείτε μικρούς καταρράκτες το ποταμάκι και ξέφωτα όπου μπορείτε να κάνετε πικ νικ.

Βόλτα στο Εθνικό πάρκο Δέλτα Αξιού

Ας πάμε όμως και λίγο στην άλλη πλευρά της πόλης. Η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου βρίσκεται 8χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Ανήκει στο Εθνικό πάρκο του Δέλτα Αξιού και φιλοξενεί μεγάλους αριθμούς πουλιών και οργανισμών. Στην περιοχή βρίσκουν καταφύγιο 18 παγκοσμίως απειλούμενα είδη στο σύνολο των 25 που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα. Σε μια βόλτα σας εδώ θα συναντήσετε φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνους, γλάρους μέχρι βίδρες και νεροβούβαλα.