• Home
  • Tips
  • Διήμερο μικρασιάτικης κουζίνας στην Θεσσαλονίκη

Διήμερο μικρασιάτικης κουζίνας στην Θεσσαλονίκη

Μικρασιατικη κουζίνα πιάτο

Διήμερο Μικρασιάτικης κουζίνας διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Γεύσεις από την Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία. Γαστρονομικές επιρροές που δέχτηκε η ελληνική κουζίνα και διατηρούνται έως και σήμερα. Στο διήμερο αυτό των δράσεων θα συμμετέχουν καταξιωμένοι σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δράσεις με τη συμμετοχή περίπου 35 Μικρασιατικών συλλόγων, που θα αναλάβουν να ταξιδέψουν τον κόσμο στις αλησμόνητες πατρίδες.

Όλα τα έσοδα των εκδηλώσεων ενισχύουν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

«Στόχος των εκδηλώσεων είναι να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε περαιτέρω την ιστορική μνήμη και πολιτιστική κληρονομιά των Μικρασιατών. Προσκαλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, απόγονους εκείνων των Ελλήνων που διεύρυναν τον Ελληνισμό πριν 3.000 χρόνια στην αλησμόνητη γη της Μικράς Ασίας και του Πόντου.», ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού Στεφανία Τανιμανίδου.

18 και 19 Ιουνίου 2022 στις 17:30, στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.