• Home
  • Tips
  • Φεβρουάριος στα θέατρα της Θεσσαλονίκης

Φεβρουάριος στα θέατρα της Θεσσαλονίκης

Η κοριτσιέρα των Βούρλων Θέατρο

Ο Φεβρουάριος φέρνεις νέες παραστάσεις στα θέατρα της Θεσσαλονίκης. Έργα για μικρούς και μεγάλους, νέες παραστάσεις, αλλά και επιστροφές έργων που είδαμε ήδη.

«Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει» με ελεύθερη είσοδο

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη παρουσιάζει το «Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει» σε μουσική Νίκου Κυπουργού και λιμπρέτο Θωμά Μοσχόπουλου.

Το λυρικό αυτό παραμύθι, με 16 συντελεστές (λυρικούς τραγουδιστές, ensemble 6 μουσικών, μαέστρου, χορωδών) σκοπό έχει να εισάγει τα παιδιά δημοτικού στον κόσμο της μουσικής και του θεάτρου. Πρόκειται για μια «μικρή όπερα για μικρούς και μεγάλους», όπως χαρακτηριστικά την περιγράφει ο Νίκος Κυπουργός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 στις 17:00 και στις 19:00. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Για πληροφορίες : www.kepo.gr και 2310 602599, 2310 421059.

Η Μαύρη Σαμπούκα στο Αριστοτέλειον

Μετά από πέντε επιτυχημένες σεζόν, η «Μαύρη Σαμπούκα» ξαναχτυπά στην “GoldenLabel” εκδοχή της. Ο Τόλης Παπαδημητρίου «εμβολιάζει» το ήδη σαρωτικό του κείμενο και μαζί με τον Αντώνη Στάμο υπόσχονται να σας δώσουν κίνητρο να βγείτε από το σπίτι, κερνώντας αυτό που τόσο έχουμε ανάγκη: 100 λυτρωτικά λεπτά με γέλιο μέχρι δακρύων! Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ!

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Τόλης Παπαδημητρίου.
Πρωταγωνιστούν: Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος.
Μαζί τους: Ανάργυρος Βαζαίος, Γραμματική Γκόρου.

Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 2 (ΤΗΛ. 2310 262 051)
Παραστάσεις : Σάββατο 4/2 : 9.00 μμ και Κυριακή 5/2 : 7.00 μμ.
Διάρκεια: 100’ χωρίς διάλειμμα
Εισιτήρια: Από 15 €
Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο Θεάτρου και Viva.gr

Η συνάντηση στο θέατρο Αμαλία

Η Συνάντηση με τον Γιώργο Κιμούλη επιστρέφει στον Φεβρουάριο στο θέατρο Αμαλία με επιπλέον παραστάσεις. Δείτε το άρθρο της παράστασης εδώ.

«Το όνειρο ενός γελοίου» στο Αριστοτέλειον

«Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, η γεμάτη πνευματική ενέργεια και συμβολισμούς παράσταση των Έφη Μπίρμπα και Άρη Σερβετάλη, που ενθουσίασε χιλιάδες θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζει την πορεία της στην Αθήνα και ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ στις 19 Φεβρουαρίου.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή – Σάββατο : 9.00 μμ & Κυριακή : 8.00 μμ.
Εισιτήρια: 20 € & 15 € (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ)​.
Προπώληση Εισιτηρίων: Viva.gr & Ταμείο Θεάτρου.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 262 051.

«TΟ ΑΓΡΙΜΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ στο Θέατρο Αμαλία

Η Μαρίκα Κοτοπούλη, η μεγάλη ιέρεια του θεάτρου, η παθιασμένη, η ασυμβίβαστη, η ελεύθερη γυναίκα, το γεννημένο «αγοροκόριτσο», το ΑΓΡΙΜΙ, ανεβαίνει στη σκηνή και τα λέει όλα έξω από τα δόντια.

Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 21:00. Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 20:00.

Τιμές εισιτηρίων: 15 Ευρώ Κανονικό και 13 Ευρώ Μειωμένο (Ανέργων ,Φοιτητών , Αμέα).

Πληροφορίες: 2310 842 509.

Τριγωνοψαρούλης THE MUSICAL στο Κολοσσαίον

Ο Τριγωνοψαρούλης, το διαφορετικό κίτρινο ψάρι που έχει καθιερωθεί ως ο πιο αγαπημένος έλληνας λογοτεχνικός ήρωας κλείνει τα 25 και γίνεται Musical! Χορός, κέφι και όλα τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη ζωντανά στη σκηνή σε μια θεατρική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλίας Καπούλας, Γιάννα Λαπέα, Χρήστος Ντόβας, Ειρήνη Ντουλάκη, Νίκος Χρηστίδης, μαζί τους οι performers – ακροβάτες: Γιώργος Παπαδόπουλος & Σμαρώ Κεπατσόγλου.

Κυριακή 5/2 στις 11:30π.μ. & στις 3:00μ.μ.. Σάββατο 11/2 στις 5:00μ.μ.. Κυριακή 12/2 στις 11:30π.μ..

Tιμή εισιτηρίου: από 10 € Εισιτήρια προπωλούνται ΕΔΩ και στο ταμείο του θεάτρου ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, Βασ. Όλγας 150. Τηλ.: 2310 834 996

Πληροφορίες στο 2310 834 996 και στο 6987 089 778.

“Η ΚΟΡΙΤΣΙΕΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ” στο Θέατρο Αμαλία

Ο Δήμος Πειραιά εκτοπίζει ένα μεγάλο αριθμό πορνών σ’ ένα μεγάλο οίκημα – εκτός σχεδίου πόλεως τότε – στην περιοχή των Βούρλων. Τα Βούρλα χωρίζονταν σε τρεις αυλές ανάλογα με την ηλικία των γυναικών. Στην πρώτη αυλή ήταν οι μικρές, τα «τρυφερούδια», στη δεύτερη οι πιο μεγάλες και στην τρίτη αυτές που ήταν έτοιμες για απόσυρση, «οι μεστωμένες». Για πολλές δεκαετίες εκατοντάδες γυναίκες άσκησαν έγκλειστες εκεί το επάγγελμα της πορνείας μέχρι τα Βούρλα να μετατραπούν σε φυλακή από τους Γερμανούς το 1940- 1941.

Μέσα από στοιχεία μυθοπλασίας αλλά και πραγματικές μαρτυρίες, η Ελένη Φιλίνη και η Κατερίνα Αγγελίτσα ζωντανεύουν αυτές τις γυναίκες και ανοίγουν την καρδιά τους. Μας μιλούν για όλα αυτά που έζησαν μέχρι να φτάσουν στα Βούρλα, για τη ζωή τους μέσα στην «κοριτσιέρα» όπως συνήθιζαν να λένε, για όσα τις πονούν μα και για τα όνειρα που δε σταμάτησαν ποτέ να έχουν. Και φυσικά, μας τραγουδούν. Μας τραγουδούν πολύ. Πώς αλλιώς να πούνε της ψυχής τους τα ανείπωτα;

Τιμές Εισιτηρίων: 15 Ευρώ Γενική Είσοδος. 13 Ευρώ Μειωμένο (Ανέργων , Φοιτητών).

Παραστάσεις: Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 21:00.
Προπώληση : Ταμείο Θεάτρου Αμαλία & Viva.gr.

Ξύπνα Βασίλη στο θέατρο Σοφούλη

Η ομάδα «Θεατροφρένεια» επανέρχεται τον Φεβρουάριο στο Θέατρο Σοφούλη, με το γνωστό έργο «Ξύπνα Βασίλη» για έξι μόνο παραστάσεις.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 3,10 Φεβρουαρίου στις 21:00. Σάββατο 4,11 Φεβρουαρίου στις 21:00. Κυριακή 5, 12 Φεβρουαρίου στις 20:00.

Σκηνοθεσία: Άννα Δήμου 

Παίζουν: Ιορδάνης Δουρβανίδης, Μανώλης Κεχαγίδης, Άννα Παπαπετρίδου, Μαρία Κωνσταντίνου, Χρυσάνθη Ζούλφου, Βάσω Μαυρίδου, Βασιλική Χαραλαμπίδου, Άννα Βαβούρη, Παρθένα Φραγκουλίδου, Γεωργία Ανδρεάδου, Νικηφόρος Ασημόπουλος, Αναστασία Δριβελέγκα, Μαρία Εμμανουήλ, Ράνια Μουρατίδου, Ευτυχία Νεοφυτίδου, Δήμητρα Τσαουσίδου, Θένια Κασιμίδου, Γεωργία Καραγιαννίδου, Ασημίνα Αθανασιάδου.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Ευτυχισμένες ημέρες στο θέατρο Αμαλία

Το αριστούργημα του Σάμιουελ Μπέκετ ανεβαίνει στο θέατρο Αμαλία για 4 μόνο παραστάσεις. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Κανέλλου. Οι Νατάσα Παπαμιχαήλ και ο Γιάννης Οικονομίδης (Johnny O) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δευτέρα και Τρίτη, 6, 7, 13 & 14 Φεβρουαρίου στις 21:00
Διάρκεια: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Προπώληση: Από 12€ ΜΟΝΟ στο Viva.gr

Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, Αμαλίας 71. Τηλέφωνο κρατήσεων: 231 084 2509.

ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙ-ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Μετά την πετυχημένη παράσταση Μικροί κύριοι Μικρές κυρίες “Η δύναμη της φιλίας “ η Yuppitheater (Kolossaion Productions – Θέατρο Σοφούλη) έρχεται με νέες περιπέτειες και νέους Μικρούς Κύριους και Μικρές Κυρίες .

«ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών έγιναν θεατρική παράσταση και μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του διαστήματος παρέα με ένα αληθινό ρομπότ!

Παίζουν: Χρήστος Γκουτσίδης, Χρυσούλα Μπουγιουκλή, Χρήστος Γαβριηλίδης, Άγγελος Κουτσοκώστας, Μαρίνα Στεργιοπούλου.

Κυριακή 5/2 στις 11:30π.μ. και Κυριακή 12/2 στις 5:00μ.μ. στο θέατρο Σοφούλη.

Εισιτήρια προπωλούνται ΕΔΩ και στο ταμείο του Θεάτρου Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 Τηλ.: 2310 423925. Πληροφορίες στο 2310 423925, και στο 6987 089 778.

Βρυκόλακες του Χένρικ Ίψεν στο θέατρο Αμαλία

Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας θα παρουσιάσει τους “Βρυκόλακες” του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία Κώστα Αποστολίδη,το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 21:00 στο Θέατρο Αμαλία.

Παίζουν οι ηθοποιοί κατά σειρά εμφάνισης:
 
Ρεγγίνα: Δέσποινα Γιάγκογλου
Έγκστραντ: Άρης Ορφανίδης 
Μάντερς: Λευτέρης Κορυφίδης 
κυρία Άλβινγκ: Μαίρη Μεγγιάνη 
Όσβαλντ: Θανάσης Μπιζέτας 

Τιμές εισιτηρίων : Γενική Είσοδος 12. Μειωμένο 10 Ευρώ (Ανέργων ,Φοιτητών , ΑμέΑ). Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Αμαλία & VIVA.GR.