Γιατί να αγοράσω ηλεκτρικό ποδήλατο;

Το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν είναι μια νέα μόδα, αλλά μια εναλλακτική λύση μετακίνησης. Προσφέρει γρήγορη μετακίνηση εντός πόλεως, δίχως την ανάγκη απόκτησης άδειας οδήγησης, με ελάχιστο κόστος χρήσης που περιορίζεται μόνο στη φόρτιση της μπαταρίας και με ελάχιστα έξοδα συντήρησης. Χωρίς τέλη κυκλοφορίας και αναμονή σε στάσεις και σταθμούς. Και να μην ξεχνάμε και την σταδιακή βελτίωση της φυσικής κατάστασης του αναβάτη.

Σε τι διαφέρει το ηλεκτρικό ποδήλατο από το μοτοποδήλατο;

Να μην μπερδεύουμε όμως τα ηλεκτρικά ποδήλατα με τα μοτοποδήλατα. Το ηλεκτρικό ποδήλατο διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα που επιτρέπει την μετακίνηση ευκολότερα και γρηγορότερα . Οι built-in αισθητήρες παρακολουθούν πόση πίεση βάζετε στα πεντάλ και στη συνέχεια εφαρμόζουν ανάλογα την ισχύ της μπαταρίας. Με λίγα λόγια, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις μόνο την δική σου δύναμη και να ζητήσεις την βοήθειά του όταν και όσο την χρειάζεσαι.

Πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμε Ηλεκτρικά»

Στο πρόγραμμα «Κινούμε Ηλεκτρικά» όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους για επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού ποδηλάτου. Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι οι συμμετέχοντες πρέπει προηγουμένως να έχουν πάρει επίσημη προσφορά από τον προμηθευτή του οχήματος που επιθυμούν, η οποία θα φέρει υποχρεωτικά σφραγίδα και υπογραφή του πωλητή. Χωρίς τη επισύναψη επίσημης προσφοράς καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή και θα επιστρέφεται στον αιτούντα προς συμπλήρωση του συγκεκριμένου δικαιολογητικού συμμετοχής. Η υποβολή των αιτημάτων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: kinoumeilektrika.ypen.gr

Ποιο ηλεκτρικό ποδήλατο σου προτείνω

Μένοντας εξαιρετικά ικανοποιημένη από το σπαστό elfin της Ballistic (μπορείς να δεις το review εδώ) που απέκτησα το καλοκαίρι είπα να δω τα αντίστοιχα ηλεκτρικά μοντέλα που διαθέτει η εταιρεία. Όσοι κάνουν ήδη ποδήλατο ξέρουν πόσο κουραστική μπορεί να είναι μια ανηφόρα, αλλά και πόσο ενοχλητικό είναι να φτάνεις σε ένα ραντεβού…ιδρωμένος.

Τέσσερα είναι τα διαθέσιμα μοντέλα που κυκλοφορούν από την Ballistic bikes αυτήν την περίοδο επανδρωμένα με το πιο ελαφρύ και ευέλικτο σύστημα υποβοήθησης της αγοράς κατασκευασμένο από την Ελληνική εταιρεία Speen. Μεγάλο πλεονέκτημα αυτό, καθώς και αγοράζεις ελληνικά και διαθέτεις άμεσο service. To Ε-Kit της Speen μπορεί να τοποθετηθεί και στο ποδήλατο που διαθέτεις ήδη, αλλά αυτή η επιλογή δεν λαμβάνει επιδότηση.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Ballistic

E-District, e-Taurus S, e-Coaster 2.0 και e-Vitality. Αυτά τα τέσσερα μοντέλα διαθέτει η Ballistic και μπόρεσα να τα δω από κοντά σε δύο καταστήματα από το δίκτυο συνεργατών της Ballistic (θα τους βρεις όλους εδώ).

ηλεκτρικό ποδήλατο

Τελικά, κατέληξα στο μοντέλο e-Vitality για λόγους πρακτικότητας και design. Ο vintage σχεδιασμός το κάνει να διαφέρει από τα περισσότερα ποδήλατα. Η μικρή σχάρα στο πίσω μέρος βολεύει για ένα καλάθι για τα ψώνια, το μπουφάν κλπ.. Έτσι, και τα χέρια μου είναι ελεύθερα και το τιμόνι δεν έχει περιττό βάρος. Επιπλέον, ο σκελετός διευκολύνει την ανάβαση και την απόβαση από το ποδήλατο τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Η ύπαρξη της ηλεκτρικής υποβοήθησης διευκολύνει πολύ τις μετακινήσεις, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει βάρος ή κλίση στον δρόμου. Για τις εντός πόλεως μετακινήσεις αποτελεί μια αξιόπιστη και καλόγουστη πρόταση, ενώ η επιδότηση που συνεχίζει να υπάρχει το καθιστά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία!

Το e-Vitality είναι διαθέσιμο με τρεις διαφορετικούς τύπους μπαταρίας που έχουν μέση ρεαλιστική χρήση τα 40, τα 50 και τα 60 χλμ. Διαθέτει μια πολύ ιδιαίτερη vintage σχεδίαση και θα ταιριάξει σίγουρα στους φίλους του κλασικού και τους πιο ρομαντικούς. 28″ τροχοί ιδανικοί για αστικές μετακινήσεις και σκελετός αλουμινίου για να κουβαλάς μόνο ό,τι είναι απαραίτητο.

Καινοτόμος σχεδιασμός και μέγιστη απόδοση

Οι τρεις τύποι μπαταρίας που προανέφερα είναι οι εξής:

Flow 1.0 με αυτονομία 40 km μέση ρεαλιστική χρήση (30-100 km ελάχιστη-μέγιστη). Ονομαστική χωρητικότητα 7Ah, 250Wh. Βάρος: 1,5 kg. Χρόνος φόρτισης: 80% σε 1.7 ώρες, 0-100% σε 3.5 ώρες.

Flow 1.5 με αυτονομία 50 km μέση ρεαλιστική χρήση (37-125 km ελάχιστη-μέγιστη), 315Wh. Ονομαστική χωρητικότητα 8.7Ah. Βάρος: 2 kg . Χρόνος φόρτισης: 80% σε 2 ώρες, 0-100% σε 4 ώρες.

Flow 1.5 με αυτονομία 60 km μέση ρεαλιστική χρήση (45-150 km ελάχιστη-μέγιστη), 380Wh. Ονομαστική χωρητικότητα 10.5 Ah. Βάρος: 2 kg. Χρόνος φόρτισης: 80% σε 2 ώρες, 0-100% σε 4 ώρες.

Μοτέρ: 36V, 250W. Βάρος: 2.6 kg. Επίπεδο Θορύβου <50dB.

ηλεκτρικό ποδήλατο

Όσο για την οθόνη, αυτή διαθέτει: Τάση εισόδου σε πραγματικό χρόνο / Οπίσθιο φωτισμό / Ταχύτητα. Μέση ταχύτητα διαδρομής / Μέγιστη ταχύτητα διαδρομής / Μερικό χιλιομετρητή. Ολικό χιλιομετρητή / Στάθμη μπαταρίας. Θερμοκρασία περιβάλλοντος / Επίπεδο υποβοήθησης / Κατανάλωση ισχύος / Θέση μανέτας φρένου.

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Θα έχετε προσέξει στα ηλεκτρικά ποδήλατα που κυκλοφορούν τις ογκώδεις μπαταρίες που πλαισιώνουν τον σκελετό του ποδηλάτου. Μα που είναι η μπαταρία στα e-bikes της Ballistic; Οι άλλοι θα ψάχνουν, αλλά εσείς θα ξέρετε. Ο καινοτόμος σχεδιασμός της μπαταρίας σε σχήμα παγουριού είναι ακόμα ένα ατού του ποδηλάτου. Τέλειο;

Βρες όλα τα μοντέλα της Ballistic και τα χαρακτηριστικά τους στην επίσημη σελίδα της εταιρείας και στα social media.

Ballistic official site

Facebook page

Instagram page

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading