• Home
  • Shopping
  • «Η ερωμένη του πατέρα», το νέο βιβλίο της Σοφίας Βόικου

«Η ερωμένη του πατέρα», το νέο βιβλίο της Σοφίας Βόικου

Η ερωμένη του πατέρα Σοφία Βόικου

Τι συμβαίνει όταν ο έρωτας συγκρούεται με την πόλεμο, τη μουσική και την οικογένεια; Το βιβλίο “Η ερωμένη του πατέρα” της Σοφίας Βόικου μας μεταφέρει σε μια συγκλονιστική ιστορία πάθους, μυστηρίου και αποκάλυψης, που διαδραματίζεται σε δύο χώρες και δύο εποχές.

«Η ερωμένη του πατέρα» υπόθεση βιβλίου

Δυο γυναίκες, δυο μουσικές, δυο χώρες, ένας άντρας. Την άνοιξη του 1999, την ώρα που οι βόμβες χτυπάνε το Βελιγράδι, ο πολεμικός ανταποκριτής Νέστορας Μπενέτος γνωρίζει την εκρηκτική Λίλα. Τη Λίλα, που έχει ζωγραφίσει έναν στόχο στο στήθος της και ξεσηκώνει με τους ήχους της μουσικής της τα πλήθη. Πίσω στη Θεσσαλονίκη, τον περιμένουν οι δυο κόρες του και η γυναίκα του, η διάσημη τσελίστρια Ελισάβετ Λευκαδία. Ο δρόμος όμως φαντάζει δίχως επιστροφή. Χρόνια αργότερα, την ημέρα της κηδείας της Ελισάβετ, η Άρια ανακαλύπτει τα γεμάτα πάθος γράμματα της ερωμένης του πατέρα της. Θέλει πάση θυσία να γνωρίσει τη γυναίκα που οδήγησε τη μητέρα της στην ψυχική κατάρρευση. Πώς μπορεί ν’ αντισταθεί στη σαγήνη της ερωμένης χωρίς να προδώσει τη μνήμη της μητέρας;

Κριτική βιβλίου

Στο βιβλίο “Η ερωμένη του πατέρα” της Σοφίας Βόικου, μας παρουσιάζεται μια συναρπαστική ιστορία που μας ταξιδεύει σε δύο διαφορετικούς κόσμους: τη Θεσσαλονίκη του 2009 και το Βελιγράδι του 1999. Ενώνοντας δεξιοτεχνικά δύο οικογένειες και δύο γενιές, η συγγραφέας δημιουργεί μια ιστορία γεμάτη αγωνία, μυστήριο και έρωτα.

Η προσέγγιση της Σοφίας Βόικου στη γραφή του βιβλίου κάνει την αφήγηση εξαιρετικά εύκολη και ευχάριστη. Από τις πρώτες σελίδες, ο αναγνώστης βυθίζεται στην πλοκή και παρακολουθεί με ανυπομονησία τις ζωές των χαρακτήρων. Οι σελίδες σχεδόν γυρίζονται μόνες τους, καθώς ακολουθούμε το ταξίδι της Άριας Μπενέτου, που διψά να ανακαλύψει το παρελθόν του πατέρα της.

Μέσα από την εξερεύνηση του παρελθόντος του πατέρα της, η Άρια ανακαλύπτει όχι μόνο τα γεγονότα που τον διαμόρφωσαν, αλλά και τους δικούς του άλλους ρόλους και ανθρώπινες πτυχές. Έτσι, όλοι όσοι διαβάζουμε αυτή την συγκινητική ιστορία αναθεωρούμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τους γονείς μας. Αυτή η πορεία της Άριας αποτυπώνει το πώς οι γονείς μας, πέρα από τον ρόλο τους ως γονείς, έχουν τη δική τους πολύπλοκη ζωή, τα όνειρα, τις επιθυμίες, αδυναμίες και πάθη που τους κάνουν ανθρώπους με πλήθος εμπειριών και συναισθημάτων.

Με τον χαρακτήριστικό τρόπο που γράφει, η Σοφία Βόικου μας ταξιδεύει από την Θεσσαλονίκη στο κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας στο Βελιγράδι, καθηλώνοντάς μας με την εξαιρετική περιγραφή των χαρακτήρων και των γεγονότων. Οι σελίδες γεμίζουν συναισθήματα και ανατροπές, καθώς παρακολουθούμε την Άρια να καταπιάνεται με την πολυσυλλεκτική ιστορία της οικογένειάς της.

Συνολικά, το “Η ερωμένη του πατέρα” είναι ένα βιβλίο που ξεχωρίζει ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες, αφού μας καθηλώνει με την πλοκή του και τους βαθύτερους χαρακτήρες του. Η δύναμη της γραφής της Σοφίας Βόικου μας επιτρέπει να ζήσουμε μια πραγματική εμπειρία μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, και δεν μπορείς παρά να αναρωτιέσαι τι θα ακολουθήσει στην επόμενη σελίδα.

Σοφία Βόικου – βιογραφικό

Η Σοφία Βόικου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ιστορία της Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Επικοινωνία και τον Πολιτισμό των Χωρών της Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο Sophia Antipolis της Γαλλίας. Από το 1997 διευθύνει το δικό της δημιουργικό γραφείο. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά εννέα μυθιστορήματά της, τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από 180.000 αντίτυπα.

«Η ερωμένη του πατέρα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το νέο βιβλίο της Σοφίας Βόικου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μπορείς να βρεις αυτό, καθώς και τα υπόλοιπα βιβλία της συγγραφέα στην επίσημη σελίδα του εκδοτικού οίκου. Διαθέσιμο και σε ebook.

Διάβασε ένα απόσπασμα του βιβλίου, κάνοντας κλικ εδώ.

Ημ/νία έκδοσης 6 Απρ 2023
Θεματική Κατηγορία Κοινωνικό, Αισθηματικό
Σειρά Ελληνική λογοτεχνία
Είδος Μυθιστόρημα
Ηλικία 18+
Σελίδες 424
Χιλιάδες κυκλοφορίας 10
ISBN 978-618-01-4789-6

Παρουσίαση βιβλίου στην Θεσσαλονίκη

Η Σοφία Βόικου θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Αριστοτέλους 7), την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 στις 19:00.

Για το βιβλίο και την συγγραφέα θα μιλήσουν η Αγάπη Ντόκα και ο Βαγγέλης Βουραζάνης. Η Σοφία Βόικου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της και θα μιλήσει με το κοινό.

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading