Η Θεσσαλονίκη αποκτά ηλεκτρικά λεωφορεία

δωρεάν μετακίνηση ΟΑΣΘ

Η Θεσσαλονίκη αποκτά ηλεκτρικά λεωφορεία. Τα πρώτα θα εμφανιστούν στην πόλη μας ενός των επόμενων μηνών. Ο ΟΑΣΘ ξεκινά άμεσα την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή των σταθμών φόρτισής.

Έρχεται και ανασχεδιασμός των δρομολογίων

Το θέμα συζήτησαν στα γραφεία του ΟΑΣΘ ο γενικός γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου, η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η ηγεσία του ΟΣΕΘ. Οι σχετικές φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην σελίδα του ΟΑΣΘ στο facebook.

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Κωνσταντίνος Ταγγίρης, γνωστοποίησε ότι ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση μελετών, βάσει των οποίων θα κατασκευαστούν δύο σταθμοί φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων στα αμαξοστάσια του οργανισμού, σε Φοίνικα και Σταυρούπολη.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, κ. Ξιφαράς, επισήμανε ότι αποτελεί ισχυρή προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της κυβέρνησης το πέρασμα των αστικών συγκοινωνιών της χώρας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαδικασίες που «τρέχουν».

Τέλος, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην αναδιάρθρωση των δρομολογίων, καθώς και άλλα ζητήματα του νέου συγκοινωνιακού σχεδιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading