Καλαμαριά, η άγνωστη ιστορία

Καλαμαριά

Καλαμαριά, η άγνωστη ιστορία. Αυτός είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για την ιστορία της Καλαμαριάς και συγκεκριμένα της ευρύτερης περιοχής του Κόδρα. Στα 10 λεπτά που διαρκεί, οι θεατές θα μάθουν ιστορίες για την περιοχή γύρω από το Κόδρα και το Καραμπουρνάκι.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι η ανάδειξη της αρχαίας ιστορίας της περιοχής. Αυτό γίνεται μέσα από τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών. Σε αυτές βρέθηκαν ευρήματα από τον 10ο – 9ο αι. π.χ., κάτι που πιστοποιούν οι αρχαιολόγοι και ιστορικοί, Ελένη Μανακίδου και Δέσποινα Τσιαφάκη.

«Μετά από πολλές συναντήσεις με τις υπεύθυνες της αρχαιολογικής ανασκαφής στο Μεγάλο Πάρκο Κόδρα, αισθανθήκαμε την υποχρέωση να αναδείξουμε την ιστορικότητα της ευρύτερης περιοχής του Κόδρα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, Αθανάσιος Γιαννακός.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Χατζηβασιλείου, ενώ για την δημιουργία και προβολή του ντοκιμαντέρ δόθηκε η έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Πηγή