• Home
  • Ταξίδια
  • 7 κοντινές αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

7 κοντινές αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

εκδρομές από Θεσσαλονίκη

Πλησιάζει τριήμερο ή έχεις ελεύθερο το Σαββατοκύριακο, ιδανική ευκαιρία για να πας εκδρομή. Ο χρόνος λίγος και πρέπει να τον αξιοποιήσεις σωστά. Σου δίνω 7 ιδέες, 7 προορισμούς της Βόρειας Ελλάδος για σύντομες αποδράσεις από την Θεσσαλονίκη.

Διήμερη εκδρομή στην Καστοριά

Αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με πλούσια φύση και ιστορία: η πόλη της Καστοριάς -από κάθε άποψη- εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της. Η ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς σε κάνει να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε ένα ζωντανό μουσείο φυσικής ιστορίας. Επισκέψου την για να πάρεις μια μικρή γεύση και να επιστρέψεις σύντομα!

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 190 χιλιόμετρα, 2 ώρες.

Διήμερη εκδρομή Έδεσσα & Νάουσα

Η Έδεσσα και η Νάουσα είναι πόλεις που αξίζει να πας, έστω για μία μέρα. Κάνε την πρώτη στάση στην Έδεσσα για καφέ και περίπατο στην πόλη, επισκέψου τους όμορφους καταρράκτες, απόλαυσε καλό φαγητό στη γύρω περιοχή και χαλαρές επιλογές για ποτάκι στο κέντρο. Την επόμενη μέρα βάλε μπρος για Νάουσα και 3-5 Πηγάδια, ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τουριστική-αθλητική χιονοδρομία.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 75 χιλιόμετρα, 1 ώρα 26 λεπτά/ 83 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 20 λεπτά.

Διήμερη εκδρομή στη Δράμα

Η Δράμα είναι μια πόλη με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο, μιας και από τα σπλάχνα της αναβλύζουν πηγές και ποτάμια. Μια πράσινη όαση μέσα στα βουνά περιμένει να ανακαλύψεις τις ομορφιές της, τόσο τις φυσικές, όσο και τις πολιτιστικές.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 146 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 40 λεπτά.

Διήμερη εκδρομή στην Ξάνθη

Χιλιόμετρα μακριά από τους πολυσύχναστους προορισμούς, η πόλη της Ξάνθης είναι ιδανική για εναλλακτικό-φυσιολατρικό-πολυπολιτισμικό τουρισμό σε συνδυασμό με το καλό φαγητό και τους φιλόξενους κατοίκους της. Τα αξιοθέατα της πόλης δεν είναι λίγα, με κυριότερο τον ιστορικό πυρήνα στο βόρειο τμήμα της, την Παλιά Πόλη Ξάνθης.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 205 χιλιόμετρα, 2 ώρες και 5 λεπτά.

Διήμερη εκδρομή στη Φλώρινα

Η Φλώρινα είναι κατεξοχήν χειμερινός προορισμός, χάρη στο χιονοδρομικό κέντρο και την άγρια φύση της. Διατηρώντας το γραφικό στοιχείο της, γοητεύει όλους τους επισκέπτες. Οι σινεφίλ την γνωρίζουν μέσα από τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη ομορφιά των τοπίων της περιοχής. Αν θέλεις να γυρίσεις τη δική σου σκηνή, δεν έχεις παρά να την επισκεφτείς ένα Σαββατοκύριακο. Ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι έξι λίμνες της Φλώρινας: η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα, η Ζάζαρη, η Χειμαδίτιδα, η λίμνη των Πετρών και η Βεγορίτιδα.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 193 χιλιόμετρα, 2 ώρες.

Διήμερη εκδρομή στον Όλυμπο

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το δεύτερο ψηλότερο στα Βαλκάνια. Αν και έχει ιδιαίτερη γεωλογική σημασία, ο λόγος που είναι διάσημος είναι η μυθολογία, η ιστορία και οι θρύλοι που τον συνοδεύουν. Αξίζει να τον επισκεφτείς και να ανακαλύψεις τις ομορφιές, αλλά και τα μυστήριά του. Διάβασε εδώ 6 ακόμα λόγους, για να επισκεφθείς το νομό Πιερίας.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 90 χιλιόμετρα, περίπου 1 ώρα.

Διήμερη εκδρομή σε Λίμνη Κερκίνη & Άνω Πορόια

Ο εντυπωσιακός υδροβιότοπος της λίμνης Κερκίνης και η πλούσια φύση στα Άνω Πορόια συνδυάζουν ένα συναρπαστικό διήμερο για όσους αγαπούν τη φύση ή απλώς θέλουν να βρεθούν μακριά από τη ρουτίνα της πόλης. Τα σκηνικά αλλάζουν σταδιακά, προσφέροντας σου τη γαλήνη που αναζητάς. Ανακάλυψε την περιοχή και μην ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στο Άγκιστρο για να χαλαρώσεις ακόμα περισσότερο.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 98 χιλιόμετρα, 1,5 ώρα / 96 χιλιόμετρα, 1 ώρα 20 λεπτά.

Αποδράσεις από την Θεσσαλονίκη με έκπτωση έως και 60%

🏨Αν θέλεις να βρεις ξενοδοχεία σε αυτούς τους προορισμούς με έκπτωση έως και 60%, κάνε κλικ τώρα στο ekdromi.gr. Και μην ξεχνάς πως οι συνδρομητές της Cosmote έχουν 1 διανυκτέρευση δώρο και επιπλέον έκπτωση στο πακέτο διακοπών τους! Οι αποδράσεις από την Θεσσαλονίκη, δεν ήταν ποτέ φθηνότερες.