• Home
  • Tips
  • Οι πρεμιέρες του ΚΘΒΕ στην Θεσσαλονίκη

Οι πρεμιέρες του ΚΘΒΕ στην Θεσσαλονίκη

θέατρο ΚΒΘΕ Καπουτζίδης

Οι πρεμιέρες του ΚΘΒΕ στην Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2022 κρύβουν εκπλήξεις. «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη. «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου και η κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου «Πινακοθήκη των Ηλιθίων».

Πρεμιέρα για την «Πινακοθήκη των Ηλιθίων»

Μια παράσταση, που θα δώσει στους θεατές την αίσθηση ότι είναι επιβάτες ενός πλοίου. Μουσικές και τραγούδια θα τους μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα του παλιού αμερικανικού κινηματογράφου. Αυτή είναι η νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ο έρωτας, το έξυπνο χιούμορ, το χρήμα και τα όνειρα πρωταγωνιστούν στην ρομαντική κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων». Η σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία είναι της Ανδρομάχης Χρυσομάλη. Στην «Πινακοθήκη των Ηλιθίων», ένα από τα πιο ευφάνταστα νεοελληνικά έργα, ο Νίκος Τσιφόρος περιγράφει, με ανάλαφρη κωμική διάθεση, το διαχρονικό δίλημμα ανάμεσα σε δύο κόσμους διαφορετικούς. Έτσι, αναμετράται η αγάπη με το συμφέρον, ο έρωτας με την λογική, το συναίσθημα με το χρήμα, θίγοντας, με εύστοχο τρόπο θέματα που μας απασχολούν και σήμερα.

Ο Νίκος Τσιφόρος έγραψε την «Πινακοθήκη των ηλιθίων» το 1944. Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά από τον θίασο του Δημήτρη Χορν και της Μαίρης Αρώνη. Το έργο σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, με τους κριτικούς να μιλάνε για μια «θαυμάσια κωμωδία».

Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» στη Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη)

Πρεμιέρα στις 30 Δεκεμβρίου 2022. Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 19.00. Πέμπτη – Παρασκευή: 21.00. Σάββατο: 18.00 & 21.00. Κυριακή: 19.00.

Προπώληση: ntng.gr | viva.gr | 11876
Πληροφορίες – κρατήσεις στο Τ. 2315 200 200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ.

«Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει την «Αγγέλα», μια ανατρεπτική εκδοχή του γνωστού έργου του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε σκηνοθεσία & δραματουργική επεξεργασία Δημήτρη Μπίτου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Πρεμιέρα: Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022.

Μία νεαρή υπηρέτρια αυτοκτονεί σε ένα πλούσιο σπίτι της Αθήνας. Η Αγγέλα είναι από την επαρχία και παίρνει τη θέση της. Γνωρίζει τον αδελφό της άτυχης κοπέλας και τον ερωτεύεται. Εκείνος προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της αδελφής του. Σύντομα όμως συνειδητοποιεί ότι είναι μπλεγμένος σε μια υπόθεση πολύ πιο σκοτεινή απ’ όσο υποψιαζόταν.

Πληροφορίες

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη). Πρεμιέρα: Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 21.00.

Ώρες παραστάσεων

Τετάρτη: 19:00. Πέμπτη-Παρασκευή: 21:00. Σάββατο: 18:00 & 21:00. Κυριακή: 19:00.

Προπώληση: ntng.gr | viva.gr | 11876

Πληροφορίες – κρατήσεις στο Τ. 2315 200 200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ.

«Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη

Το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε την αγάπη του κόσμου. Μια κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις, η οποία αναδεικνύει μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα.

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Μια απιστία διαλύει έναν γάμο. Κι ένας άλλος αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους.

Η συνέχεια επί σκηνής… στο Βασιλικό Θέατρο.

Πρεμιέρα: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης
Σκηνικά: Δανάη Πανά
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Ελευθερία Αγγελίτσα (Δήμητρα), Χρύσα Τουμανίδου (Κική), Μαριάννα Πουρέγκα (Νατάσα), Νίκος Κουσούλης (Χάρης), Γιώργος Παπαδάκος (Μιχάλης), Γιάννης Γκρέζιος (Ιάκωβος), Έφη Σταμούλη (Έφη), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Υδραυλικός)

Πληροφορίες

Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου)
Πρεμιέρα: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 21.00

Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 21.00. Σάββατο: 18.00 & 21.00. Κυριακή: 19.00.

Προπώληση: ntng.gr | viva.gr | 11876

Πληροφορίες – κρατήσεις στο Τ. 2315 200 200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ.