Ο Mark Mazower στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ίσως η πλέον αναμενώμενη ομιλία όσων αγαπούν την ιστορία και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Δεν μιλάμε για άλλη από την ομιλία του καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου Columbia, Mark Mazower. Γνωστός για τα βιβλία ιστορίας που έχει γράψει και κυρίως για το “Θεσσαλονίκη: η πόλη των φαντασμάτων“.

«80 χρόνια μετά: Ενθυμούμενοι τη Θεσσαλονίκη το 1943»

80 χρόνια μετά: Ενθυμούμενοι τη Θεσσαλονίκη το 1943. Αυτός είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της “Εθνικής Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος”.

Η ομιλία του κ. Mazower θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Για το live streaming θα είναι διαθέσιμο μέσω του https://youtu.be/Tl5ECGWGS-A.

Θα ακολουθήσει συναυλία της Κρατικής Οσχήστρας Θεσσαλονίκης. Η αφιερωματική συναυλία περιλαμβάνει την Προσευχή για ορχήστρα εγχόρδων του πολυβραβευμένου Ισραηλινού συνθέτη Τζβι Αβνί, το Νοτούρνο για σόλο φλάουτο και ορχήστρα δωματίου του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, Χαλίλ (που σημαίνει φλάουτο στα Εβραϊκά) και ολοκληρώνεται με την παθιασμένη Τρίτη Συμφωνία του Μπραμς.

Tzvi Avni: Prayer (Tefillah) για ορχήστρα εγχόρδων
L. Bernstein: Halil, Nocturne για φλάουτο και ορχήστρα δωματίου
“Almas tyernas y puras” – Τραγούδι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος σε στίχους αγνώστου και μουσική από την άρια “Ombra mai fu” της όπερας Ξέρξης του G.F. Händel
J. Brahms: Συμφωνία αρ.3 σε φα μείζονα, έργο 90

Πληροφορίες εκδήλωσης.

Mark Mazower Ομιλητής
Μαριάντζελα Χατζησταματίου Σοπράνο
Κατερίνα Γίμα Άρπα
Στάθης Καραπάνος Φλάουτο
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Yoav Talmi Διεύθυνση Ορχήστρας

Είσοδος με προσκλήσεις
Δελτία εισόδου από το www.tsso.gr
Θέσεις περιορισμένες

29 Ιανουαρίου 2023 Κυριακή (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1). Πέρας προσέλευσης: 18:30.