• Home
  • Tips
  • Αυτές οι παραστάσεις έρχονται στην Θεσσαλονίκη τον Γενάρη

Αυτές οι παραστάσεις έρχονται στην Θεσσαλονίκη τον Γενάρη

Mute παράσταση Χρυσοστόμου

Καλά νέα για τους θεατρόφιλους της πόλης. Τρεις νέες παραστάσεις έρχονται στην Θεσσαλονίκη στα μέση Γενάρη. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι, πού παίζονται και πού θα βρείτε εισιτήρια.

«Ο εφιάλτης του κυρίου Κάκου» από το ΚΘΒΕ

Μια ιστορία βίας με αρχή, μέση αλλά… χωρίς τέλος αποτελεί τη νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Η παράσταση «Ο εφιάλτης του κυρίου Κάκου» έχει τη συγγραφική και σκηνοθετική υπογραφή του Γρηγόρη Μήτα. Αποτελεί μια δυνατή φωνή που θίγει το θέμα της έμφυλης βίας, την προσπάθεια αποσιώπησης και αντιμετώπισής της. Ένα έργο γροθιά που «φωτίζει» την αθέατη πλευρά ενός κοινωνικού φαινομένου που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ένας φαύλος κύκλος που διαιωνίζεται από νοοτροπίες, συμπεριφορές, πρακτικές. Ένας φαύλος κύκλος βίας που δεν κλείνει ποτέ. «Μια μέρα ο Βίος/ βίαιος έγινε/ και βίασε τη Βία/ Κι η Βία γέννησε κι αυτή/ πάλι μιαν άλλη Βία/ που, όμως, έγιν’ εφιάλτης».

Η παράσταση αναδεικνύει ένα ζήτημα, που προβληματίζει τη σύγχρονη κοινωνία. Η τελευταία οφείλει να το ξεριζώσει και όχι απλώς να το περιορίσει.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 21:00 στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.
*Κατάλληλο για άνω των 16 ετών.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα παραστάσεων.

«Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» στο θέατρο Αυλαία

«Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό, τον μεγάλο, αγνό και εφηβικό τους έρωτα. Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα – όπως συνηθίζει – επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια.

Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, γεμάτη τρυφερότητα και απόρριψη, γεμάτη σύγκρουση και νοσταλγία. Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια». Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την σκληρή πραγματικότητα.

Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Παραστάσεις : Δευτέρα και Τρίτη (17,18/1 24,25/1 & 31/1&1/2). Ώρα έναρξης : 9.00 μμ
Διάρκεια : 70’. Τιμές εισιτηρίων : 15 € και 12 € (φοιτητικό, άνεργοι ΑΜΕΑ)
Προπώληση : viva.gr & ταμείο θεάτρου.

Θέατρο Αυλαία στην ΧΑΝΘ.

Video trailer / αφιέρωμα από τις παραστάσεις σε Λονδίνο και Άμστερνταμ.

MUTE στο θέατρο Αριστοτέλειον

Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης… Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται· οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.

MUTE. 1998 Θεσσαλονίκη. Μπλε βαμμένο δωμάτιο. Συγκάτοικος με τρεις αγνώστους. Ένα cd player. Ενα mini disk. Κανένα κινητό τηλέφωνο. Μουσική με ακουστικά στ’ αυτιά . Το αριστερό δεν δουλεύει. Μονοφωνικό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια ακρόασης τζαζ κομματιού γεννήθηκε ο Μαέστρος. Και άλλοι ήρωες που παρέα με τον εφευρέτη τους δεν τραγουδήσανε ποτέ. Ούτε στη χαρά, ούτε στον πόνο. Λαχτάρα για μουσική, φόβος για τραγούδι όμως. Οι ήρωες αυτοί βγήκανε να δουλέψουνε βαθιά στη νύχτα. Για να φάει ψωμί ο εφευρέτης. Με σοφία η Σοφία θα τα βγάλει όλα αυτά στο φως. Που θα το σχεδιάσει η άλλη Σοφία. Και με τα φώτα της Φωτεινής θα γεννηθούνε κι άλλα, που θα τα πάρει ο ήλιος της Ηλιάνας και θα τα απογειώσει για να πετάξουν όλοι μαζί πάνω στης Μαγδαληνής το σκηνικό. Τα λόγια είναι περιττά.

Παίζει ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Τιμές εισιτηρίων – Κανονικό: 18€. Μειωμένο :15€ (Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, 65+).
Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022..

Ώρα έναρξης : 21.00. Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Ταμείο Θεάτρου.
Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2. Τηλέφωνο: 2310 262 051.