Τι είναι το πάρκο τσέπης που απέκτησε η Θεσσαλονίκη;

Πάρκο τσέπης Θεσσαλονίκη

Ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στην οδό Χαλκιδικής αξιοποίησε και μετέτρεψε στο πρώτο πάρκο τσέπης, ο δήμος Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν από σήμερα να το επισκέπτονται, ενώ σύντομα θα υπάρξουν και νέα σε άλλες γωνιές της πόλης.

Θα βρεις το νέο πάρκο τσέπης στην Θεσσαλονίκη στην οδό Χαλκιδικής 66, στο Ε’ δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνιά του έγιναν το πρωί της 21ης Φεβρουαρίου 2022, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Είναι στο χέρι καθενός από εμάς να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, πιο φιλική», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σύντομα θα γίνουν και άλλα παρόμοια πάρκα, ενώ θα υπάρξουν και πρόσθετες παρεμβάσεις ανάπλασης σε γειτονιές. Η επόμενη αφορά την περιοχή της Τούμπας.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τάτση, εκπρόσωπο που σχεδίασε και κατασκεύασε το έργο, στο νέο πάρκο τσέπης στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν πλέον περίπου 350 θάμνοι και δέντρα. Όλα τα υλικά είναι είτε φυσικά είτε ανακυκλώσιμα. Στο πάρκο τσέπης υπάρχουν αυτόνομα φωτοβολταϊκά φώτα, έξυπνο σύστημα ποτίσματος, καθιστικά, φωλιές πουλιών όπως και ταΐστρες και ποτίστρες ζώων.