Είναι η Θεσσαλονίκη ερωτική πόλη; Ένα sex shop απαντά…

Η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται τως ερωτική πόλη από αρχαιοτάτων χρόνων. Τι συμβαίνει όμως σήμερα στην πόλη μας, επιβεβαιώνεται ο χαρακτηρισμός ή είναι απλά φήμη; Ποιος ιδανικότερος να δώσει απάντηση στο ερώτημα αυτό από ένα από τα πλέον γνωστά sex shops της Θεσσαλονίκης.

Γιατί η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται ως ερωτική πόλη;

Ως φυσικό λιμάνι η πόλη αποτέλεσε εξ αρχής έναν κόμβο ηδονής για όλους όσους βρέθηκαν στα μέρη της. Οι Ρωμαίοι έφτιαξαν πολλά λουτρά και ναούς της Αφροδίτης, οι Βυζαντινοί και οι Οθωμανοί συνέχισαν την παράδοση με τα χαμάμ και τους οίκους ανοχής. Κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου η άφιξη της μεγάλης στρατιάς της Ανατολής έδωσε αφορμή να δημιουργηθεί μια ολόκληρη γειτονιά του έρωτα. Η Μπάρα (από την ισπανική λέξη barrio (γειτονιά) φιλοξενούσε πορνεία και χασισοποτεία, προσφέροντας συντροφιά και διασκέδαση σε όποιον το είχε ανάγκη. Και έπειτα ήρθαν τα Λαδάδικα, που τραγουδήθηκαν από τον Δημήτρη Μητροπάνο για να φτάσουμε στο σήμερα. Μια πόλη με ένα εκατομμύριο κατοίκους, επισκέπτες από όλα τα μέρη της Γης και χιλιάδες φοιτητές που προσδίδουν φρεσκάδα και ζωντάνια.

Το sex στην εποχή του Covid-19

Πώς είναι τα πράγματα σήμερα και ειδικά μετά τις ριζικές αλλαγές που έφερε η πανδημία του Covid-19; Αναρωτήθηκα ποιος θα ήταν ο ιδανικός να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Έπρεπε να είναι κάποιος που να μην ασχολείται με θεωρίες και βιβλία, αλλά να έχει επαφή με την πραγματικότητα. Και έτσι βρέθηκα στο sex shop Kama Sutra να συζητώ με την Πωλίνα για την ερωτική ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Η μοναδική γυναίκα που εργάζεται σε sex shop

Η Πωλίνα είναι ίσως η μοναδική γυναίκα που εργάζεται σε sex shop στην πόλη μας και από τους ανθρώπους που κερδίζουν άμεσα την εμπιστοσύνη σου. Μεγάλο προτέρημα όταν μιλάμε για ένα θέμα όπως το παιχνίδι στο σεξ, που ακόμα θεωρείται από πολλούς ταμπού. Άμεση, φιλική και πρόθυμη να λύσει κάθε απορία, ήταν η ιδανική για να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου.

Πώς είναι για μια γυναίκα να δουλεύει σε sex shop;

Έχουμε το πλεονέκτημα ότι ακούμε τις ανάγκες του επισκέπτη και έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες του και να τον εξυπηρετήσουμε καλύτερα. Φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι που παρεξηγούν τον όρο «εξυπηρέτηση πελατών» όταν με βλέπουν. Φροντίζω όμως άμεσα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, χωρίς να προσβάλω κανέναν.

Οι περισσότεροι πελάτες των sex shops είναι άντρες;

Όχι, τα νούμερα είναι μοιρασμένα. Στα δύο καταστήματα που διαθέτουμε έρχονται άντρες, γυναίκες, ζευγάρια, νεαρά άτομα, μεγαλύτεροι άνθρωποι και αρκετοί τουρίστες.

Ποιοι είναι πιο πρόθυμοι να πειραματιστούν;

Τα straight ζευγάρια. Πειραματίζονται περισσότερο και είναι πιο ανοικτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις.

Για κάποιον λόγο θα περίμενα ότι θα ήταν τα gay ζευγάρια.

Το αντίθετο, θα έλεγα ότι είναι πιο συντηρητικά. Αντιθέτως, οι straight είναι πιο παιχνιδιάρηδες.

Ο πρωτάρης στο sex shop φαίνεται αμέσως;

Ναι, συνήθως ναι. Άσχετα από το φύλο, η πρώτη φορά συνήθως είναι εξαιρετικά αμήχανη για τους περισσότερους. Φροντίζω όμως να σπάσω τον πάγο και να βοηθήσω όσο μπορώ.

Είναι εποχικό το προϊόν;

Σίγουρα έχουμε σημαντική αύξηση στις επισκέψεις και τις πωλήσεις στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το υπόλοιπο όμως διάστημα η κίνηση είναι σταθερή. Το καλοκαίρι αυξάνεται κάπως η ζήτηση, λόγω του τουρισμού.

Και τί ψωνίζει ο κόσμος στο sex shop; Υπάρχει best seller;

Θα σου κάνει εντύπωση, όπως έκανε κάποτε και σε εμένα. Όχι, δεν υπάρχει best seller. Από τα λιπαντικά και τα εσώρουχα μέχρι τους δονητές και τα bdsm accessories, όλα πουλάνε το ίδιο. Δεν υπάρχει μια κατηγορία που να διαφέρει σημαντικά σε πωλήσεις από τις υπόλοιπες.

Κατά την γνώμη σου ποιο παιχνίδι είναι απαραίτητο για έναν άντρα και ποιο για μια γυναίκα;

Οι γυναίκες σίγουρα χρειάζονται έναν δονητή, είτε είναι κολπικές είτε κλειτοριδικές. Υπάρχει ένας κατάλληλος για όλες. Κάποτε είχαν έρθει δυο κοπέλες και η μία ήθελε να αγοράσει έναν δονητή. Όταν ρώτησα την φίλη της αν ενδιαφέρεται μου απάντησε αρνητικά, γιατί αυτή όπως είπε είχε γκόμενο. Αυτή είναι μια λάθος αντίληψη για τα sex toys. Δεν μιλάμε για υποκατάστατα, αλλά για συμπληρώματα που μπορούν να αυξήσουν την ικανοποίηση. Για τους άντρες αντίστοιχαι μια καλή αρχή είναι ένα cock ring. Μπορεί να φοβούνται να περάσουν το δαχτυλίδι στις γυναίκες, αλλά αυτό δεν θα θέλουν να το βγάλουν.

Να φανταστώ ότι οι περισσότερες αγορές γίνονται μέσω διαδικτύου;

Το αντίθετο. Οι περισσότεροι επιλέγουν να επισκεφτούν τα καταστήματά μας για να δουν τα προϊόντα από κοντά και να κάνουν ερωτήσεις. Το διαδίκτυο το χρησιμοποιούν πολλοί η αλήθεια είναι και δεχόμαστε παραγγελίες από όλη την χώρα. Όπως και να έχει, εμείς φροντίζουμε να διαθέτουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων και άκρως διακριτικές συσκευασίες για τις αγορές και τις παραγγελίες. Οι πωλήσεις μέσα στην πανδημία περιορίστηκαν αποκλειστικά στο διαδίκτυο, αφού κλείναμε και ανοίγαμε κατόπιν εντολής.

Επηρεάστηκε η σεξουαλική ζωή μας από την πανδημία;

Σίγουρα, για κάποιους θετικά και για κάποιους αρνητικά. Αρκετοί βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν περισσότερο χρόνο με το ταίρι τους και έτσι άρχισαν να πειραματίζονται. Βέβαια, για τους περισσότερους ο αντίκτυπος ήταν αρνητικός. Ήταν πολύ μεγάλη και απότομη η αλλαγή στις ζωές μας. Η πανδημία έφερε φόβο και αβεβαιότητα και αυτό βέβαια επηρέασε άμεσα την libido. Υπήρχαν και οι πρακτικές δυσκολίες, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Σταδιακά πιστεύω πως όλα θα επανέλθουν στο κανονικό.

Τελικά είναι η Θεσσαλονίκη ερωτική πόλη;

Χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου απαντήσω ναι. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες φροντίζουν τους εαυτούς τους και είναι πλέον αρκετά ανοιχτοί στο κομμάτι του σεξ. Οι φοιτητές παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην «τόνωση» της πόλης. Λίγο το νεαρό της ηλικίας, λίγο το ότι μένουν πρώτη φορά μόνοι τους, λίγο η έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Μπορεί μια μερίδα του κόσμου να έχει ακόμα κάποια ταμπού, οι Θεσσαλονικείς όμως σε γενικές γραμμές είναι άκρως ερωτικοί και παιχνιδιάρηδες.

Αν νιώθεις και εσύ έτσι ή είσαι απλά περίεργος θα βρεις το Kama Sutra sex shop σε δύο σημεία της πόλης. Το κεντρικό κατάστημα βρίσκεται στην Εθνικής Αμύνης 35, ενώ το δεύτερο (εκεί που θα βρεις και την Πωλίνα) στο νούμερο 19 της Ερμού. Για να πάρεις μια μικρή γεύση από τα διαθέσιμα sex toys μπες στην επίσημη σελίδα του Kama Sutra και για χρήσιμα sex tips στο Instagram!