Ξανά σε λειτουργία τα σιντριβάνια στις «Ομπρέλες»

Σιντριβάνι-Ομπρέλες-Ζογγολόπουλου-Θεσσαλονίκη

Σε δοκιμαστική λειτουργία μπήκαν τα σιντριβάνια στις «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά σημεία στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, αποκτά ξανά ζωή με τις πρώτες εικόνες να εντυπωσιάζουν.

Επί σειρά ετών τα σιντριβάνια στη νέα παραλία βρίσκονταν εκτός λειτουργίας. Η προσπάθεια αποκατάστασης ξεκίνησε από τα σιντριβάνια στην περιοχή όπου βρίσκονται οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με τα σιντριβάνια μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, υπό τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, επιδιώκει να αναβαθμίσει τη νέα παραλία και να την προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης με ανανεωμένη εικόνα. Επίσης, εκτελείται μια μεγάλη εργολαβία για τη συντήρηση του παραλιακού μετώπου, μετά την ολοκλήρωση της αναπλάσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τμήμα της νέας παραλίας παραδόθηκε το 2008 και το δεύτερο το 2013. Οι εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν επισκευές και βαφές στο ξύλινο ντεκ, βελτίωση του φωτισμού, ανανέωση του πρασίνου και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση φθορών και βανδαλισμών.