• Home
  • Shopping
  • Ballistic Elfin το ιδανικό σπαστό ποδήλατο πόλης

Ballistic Elfin το ιδανικό σπαστό ποδήλατο πόλης

Μικρή είχα τη συνήθεια να πηγαίνω στην παραλία της Θεσσαλονίκης για να κάνω ποδήλατο, το οποίο είχα συνδέσει με το παιχνίδι και τις βόλτες. Αρκετά χρόνια μετά ανακάλυψα πως το ποδήλατο μπορεί να είναι και ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς. Και ειδικά αν μιλάμε για ένα σπαστό ποδήλατο, τότε υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα.

Ξέχνα πια τα λεωφορεία

Για καιρό γύριζε στο μυαλό μου η ιδέα να αγοράσω ένα πατίνι ή ένα ποδήλατο, δεν μπορούσα όμως να αποφασίσω τι θα ήταν καλύτερο. Τελικά, μετά από συζήτηση με φίλο ποδηλάτη και μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο έκανα την λίστα με όσα έψαχνα σε ένα ποδήλατο και άρχισα να ψάχνω μοντέλα και εταιρείες. Ήθελα κάτι που να μπορώ να μεταφέρω και να αποθηκεύσω εύκολα, στιλάτο και σε λογική τιμή. Και δεν άργησα να τα βρω όλα αυτά στο Elfin της Ballistic bikes.

Λίγα λόγια το σπαστό ποδήλατο Elfin

Αρχικά πρέπει να πω ότι με κέρδισε η εμφάνιση (ναι μην λέμε ψέματα, η εμφάνιση παίζει ρόλο). Μαύρο ματ χρώμα και ωραίος σχεδιασμός τραβάνε αμέσως την προσοχή (σκέφτομαι πολύ σοβαρά να του βάλω μια θαλασσιά χάντρα). Έπειτα, πέρασα στα χαρακτηριστικά του και άρχισα να σημειώνω ένα ένα τα πλεονεκτήματα.

Χαμηλό και ελαφρύ πλαίσιο με στιβαρή όμως κατασκευή, που σημαίνει πως μπορούν να το οδηγήσουν όλοι ασχέτως ύψους και βάρους. Γύρω στα 13 κιλά βάρος μεταφέρεται και κυκλοφορεί εύκολα. Shimano Shifter Revo SL-RS36 περιστροφικά λεβιεδάκια ταχυτήτων με ειδική αντιολισθητική επιφάνεια στο σημείο αλλαγής, για να προσαρμόσεις την ταχύτητα γρήγορα και εύκολα. Λάστιχα Demi-slick της εταιρείας Kenda κατάλληλα για χρήση σε ασφαλτο και για ελαφριές χωμάτινες διαδρομες. Ωραία ως εδώ, αλλά τι εστί Ballistic; Ας googlάρω λέω…

Η ιστορία της Ballistic bikes

Τα Ballistic Bikes δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και διατέθηκαν στο κοινό για πρώτη φορά το 2002 (επομένως δεν μιλάμε απλά για ελληνική εταιρεία, αλλά για δικά μας παιδιά). Διαθέτει τα ποδήλατά της μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών. Όλοι τους γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου και μπορούν να συμβουλεύσουν τον υποψήφιο αναβάτη για το ποιο ποδήλατο του ταιριάζει. Έχοντας διαβάσει όλες αυτές τις πληροφορίες πήγα τελικά στο κοντινότερο κατάστημα για να δω το ποδήλατο από κοντά.

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Από κοντά είναι ακόμα πιο όμορφο απ’ότι στις φωτογραφίες. Ο πωλητής μού έκανε μια μικρή επίδειξη για το πώς διπλώνει και ξεδιπλώνει (για να κλείσει το τιμόνι, τη σέλα, τα πετάλια και να το διπλώσει χρειάστηκε λιγότερο από ένα λεπτό), ρύθμισε τη σέλα και το τιμόνι στο ύψος μου και τελικά μου έδειξε την αναλυτική λίστα με τα χαρακτηριστικά του ποδηλάτου.

Ποιο είναι το σπαστό ποδήλατο Elfin

Μέγεθος: 29
Πλαίσιο: Aluminium 6061 Folding Geometry
Εμπ. ανάρτηση/Πιρούνι: Ballistic Hi-ten rigid fork
Σύστημα φρένων: Aluminium V- brake
Χειριστήρια: Shimano SL-RS36
Οπ. εκτροχιαστής: Shimano Tourney RD-FT35 7sp.
Δισκοβραχίονας: 48TX170mm
Ελεύθερο/Κασσέτα : Shimano MFTZ500, 14-28Τ
Αλυσίδα: Kmc Z8,1
Στεφάνια: Aluminium 36H
Ελαστικά: Kenda 20*1,75
Εμπ. κέντρο: Joytech 36H
Oπ. κέντρο: Joytech 36H
Λαιμός σέλας: 33.9mm
Λαιμός τιμονιού: 25.4mm Adjustable
Τιμόνι: 520mm

Και η αγορά έγινε…

Όμορφο, άνετο, αξιόπιστο, ελληνικό, με ανταλλακτικά και service διαθέσιμα και όλα αυτά σε πολύ καλή τιμή. Με λίγα λόγια όλα όσα έψαχνα και ίσως και περισσότερα. Οι διαστάσεις του προσφέρουν άνετη και ξεκούραστη κυκλοφορία εντός πόλεως. Οι κραδασμοί λόγω των ανωμαλιών που συναντώ στο έδαφος είναι ανεκτοί, ενώ ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να διπλώσει το ποδήλατο μού επιτρέπει να το παίρνω μαζί μου και στην έξοδο για καφέ.

Γενικά ως γυναίκα μετρίου ύψους (το βάρος ας μην το θίξουμε) το βρήκα εξαιρετικά εύκολο να αναδιπλώσω το Elfin και να το μεταφέρω. Οι βόλτες μαζί του μέσα στην Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετικά ευχάριστες, με αποτέλεσμα να καταλήγω να γυρνάω όλες τις γειτονιές της πόλης. Το νέο Elfin αποτελεί ίσως το ιδανικό μέσο για τις αστικές μετακινήσεις, αφού είναι αξιόπιστο και εύκολο στην χρήση, μεταφέρεται και αποθηκεύεται γρήγορα και εύκολα και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα το βρεις στην θέση που το κλείδωσες.

Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για το αναδιπλούμενο ποδήλατο Elfin της Ballistic bikes εδώ, αλλά και στην επίσημη σελίδα της εταιρείας στο Facebook και το Instagram.