• Home
  • Tips
  • Το «μυστικό όπλο» του Ελενίδη δεν είναι τα τρίγωνα Πανοράματος

Το «μυστικό όπλο» του Ελενίδη δεν είναι τα τρίγωνα Πανοράματος

τρίγωνα Πανοράματος

Τρίγωνα Πανοράματος, ένα γλυκό άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτά τα πεντανόστιμα γλυκά είναι έργο του Γιώργου Ελενίδη, ιδρυτή των ομώνυμων ζαχαροπλαστείων. Ένας γνήσιος foodie όμως ξέρει καλά ότι το «μυστικό όπλο» του Ελενίδη είναι άλλο. Αν δεν το ξέρεις, θα το μάθεις σε αυτό το άρθρο.

Καλά τα τρίγωνα Πανοράματος, αλλά…

…όταν βρεθείς σε ένα από τα ζαχαροπλαστεία Ελενίδη, δοκίμασε την απολαυστική “Μόκα Σπέσιαλ”. Αυτή η επιλογή δεν είναι απλώς ένα γλυκό, αλλά μία υπέροχη σύνθεση παγωτού. Το παγωτό βανίλια σε συνδυασμό με καραμελωμένα αμύγδαλα και Nescafé, δημιουργούν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Και για να γίνει τελειότερο το αποτέλεσμα, στην κορυφή προσθέτουμε μία πλούσια δόση σαντιγί. Σου υπόσχομαι ότι θα απολαύσεις κάθε κουταλιά, μέχρι την τελευταία.

Τα ζαχαροπλαστεία Ελενίδη

Η ιστορία των Ζαχαροπλαστείων Ελενίδη αναδεικνύει μια πορεία αφιερωμένη στη δημιουργία εξαιρετικών εδεσμάτων και γλυκών από το 1960. Το πρώτο κατάστημα του Γιώργου Ελενίδη, σημειώνει την αρχή μιας συναρπαστικής πορείας. Με αγάπη και δημιουργικότητα, τα Ζαχαροπλαστεία Ελενίδη εξέλιξαν τα πεντανόστιμα τρίγωνα Πανοράματος σε σύμβολο γεύσης και παράδοσης. Με μια πορεία που ξεπερνά πολλές δεκαετίες, τα Ζαχαροπλαστεία Ελενίδη παραμένουν εγγυημένη επιλογή για απολαυστικές γευστικές εμπειρίες. Μέχρι και σήμερα τα τρίγωνα Ελενίδη αποτελούν συνώνυμο του τρίγωνου Πανοράματος.

Και τα τρίγωνα Πανοράματος;

Τα τρίγωνα Πανοράματος, γνωστά επίσης ως τρίγωνα Θεσσαλονίκης, είναι ένας απόλαυστος λιχουδιάρικος μεζές γεμισμένος με κρέμα, δημιουργία του ζαχαροπλάστη Γιάννη Ελενίδη τη δεκαετία του 1940. Αν και αποτελεί σύμβολο της Θεσσαλονίκης και της μεταπολεμικής ιστορίας της, ο Ελενίδης ποτέ δεν κατοχύρωσε νομικά τη συνταγή του. Η λιχουδιά αυτή αποτελείται από ένα τριγωνικό χωνάκι φύλλου κρούστας, γεμισμένο με κρέμα. Είναι σημαντικό να προστίθεται η κρέμα μόλις πριν την κατανάλωση, ώστε το φύλλο να διατηρεί την αφράτη υφή του. Με τον καιρό, έγινε διάσημο σε όλη την Ελλάδα.

Πείνασες; Wolt και έφαγες!