Τα 3 είδη μασάζ που αξίζει να δοκιμάσεις

Αν πιστεύεις ότι το μασάζ είναι μία πολυτέλεια, τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις. Το μασάζ δεν προσφέρει μόνο χαλάρωση, αλλά οφέλη τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Παρακάτω θα δεις τρία είδη μασάζ που αξίζει να δοκιμάσεις.

Βρες χρόνο για τον εαυτό σου

Η φροντίδα του εαυτού έχει πολλά οφέλη τόσο στο πνεύμα όσο και στο σώμα μας. Η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη καθημερινά και όχι μόνο όταν νιώθουμε πιεσμένοι. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο ζήτημα. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε συνεχώς απασχολημένοι και αφιερώνουμε ελάχιστο χρόνο στον εαυτό μας. Το μασάζ είναι ένα «δώρο» που αξίζει να κάνεις στον εαυτό σου και να εντάξεις στο πρόγραμμά σου. Θα δεις άμεσα οφέλη στο σώμα σου και έπειτα στην ψυχολογία σου.

Το λεμφικό μασάζ, το μασάζ με μπαμπού και οι μεικτές χειρωνακτικές θεραπείες, είναι τρία είδη μάλαξης που αξίζει να δοκιμάσεις το επόμενο διάστημα.

Λεμφικό μασάζ

Το λεμφικό μασάζ αποτελεί μια εμπειρία που προσφέρει χαλάρωση και οφέλη στην υγεία μας. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για το σώμα και το δέρμα, ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε και αιθέρια έλαια. Ως τεχνική μασάζ αποσκοπεί στην φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος. Κάνοντας μια συνεδρία λεμφικής μάλαξης, διατηρούμε τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και αναζωογονούμε το δέρμα μας. Ένα ακόμα όφελος του λεμφικού μασάζ είναι η καταπολέμηση της ανεπιθύμητης κατακράτησης υγρών. Τέλος, μην ξεχνάτε την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Bamboo massage

Το Bamboo Massage είναι ένα είδος μάλαξης στο οποίο χρησιμοποιούμε ξύλο μπαμπού σε συνδυασμό με κινήσεις των χεριών. Αποτελεί μία από τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα. Το συγκεκριμένο είδος μασάζ προσφέρει επιπλέον, ανακούφιση από τον πόνο, αυξάνει την ευελιξία, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και μειώνει την ένταση, το άγχος και την κούραση.

Manual mixed therapy

Ή αλλιώς μεικτές χειρωνακτικές θεραπείες. Αποτελεί μια εξειδικευμένη θεραπεία στην οποία ο θεραπευόμενος φορά χαλαρά ρούχα και ξαπλώνει πάνω σε ειδικό στρώμα. Περιλαμβάνει ειδικές τεχνικές μάλαξης η οποίες έχουν ως στόχο την βελτίωση ή την πρόληψη μυαλγιών ή αρθραλγιών, και την απελευθέρωση των νωτιαίων νεύρων. Η μέθοδος αυτή προσφέρει ανακούφιση, σωματική ευεξία και ευελιξία. Πριν την έναρξη της θεραπείας, ο θεραπευόμενος “ζεσταίνει” το σώμα του με μια σειρά ασκήσεων streching. Οι ασκήσεις αυτές έπειτα μπορούν να μπουν στην καθημερινή ρουτίνα μας. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η ευελιξία μας και θα μειωθούν οι σωματικοί πόνοι.