• Home
  • Tips
  • Συνεχίζονται οι εγγραφές για δωρεάν μαθήματα στους δήμους της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται οι εγγραφές για δωρεάν μαθήματα στους δήμους της Θεσσαλονίκης

Δωρεάν μαθήματα

Δωρεάν μαθήματα στην Θεσσαλονίκη προσφέρουν δημόσιοι και άλλοι φορείς. Σε μια εποχή όπου η γνώση αποτελεί το κλειδί για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη, τα δωρεάν μαθήματα ανοίγουν νέους δρόμους για την εκπαίδευση και την αυτοβελτίωση. Ανακαλύψτε μια πληθώρα ευκαιριών που περιμένουν να εξερευνηθούν, κάνοντας απλά μία αίτηση.

Δωρεάν Μαθήματα Κεραμικής-Πηλού Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου

Τα μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ωραιοκάστρου (Β. Γεωργίου 21Α, Ωραιόκαστρο). Διάρκεια 10:00-12:00 στις 3 Απριλίου 2024, 10 Απριλίου 2024, 17 Απριλίου 2024 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Τα υλικά που χρειάζεστε είναι: Τάβλα από λεπτό ξύλο 50Χ35 ή πλαστική επιφάνεια κοπής. Πηλός αέρος DAS 1kg, χονδρός πλάστης πίτας, εργαλεία πηλού (σετ). Μαχαίρι πηλού, χρώματα ακρυλικά – πινέλα, χρώμα ζωγραφικής λαδιού ombre, υγρά μαντηλάκια, μεμβράνη διάφανη, κουπάκι από γιαούρτι, ψαλίδι, χάρακας.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ωραιοκάστρου: 2313304067 από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07.00 ως τις 15.00.

Πρόγραμμα Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά

«Κοινωνία σε κρίση: Μορφές βίας και εργαλεία σχέσης στην καθημερινότητά μας» είναι ο βασικός θεματικός άξονας του εαρινού κύκλου διαλέξεων του Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Παύλου Μελά. Πρώτη διάλεξη την Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024 στις 20:00, στην Αίθουσα Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων.

Πρόγραμμα εκμάθησης Κινέζικης Γλώσσας

Το πρόγραμμα αφορά δημότες και κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα δικαιολογητικά είναι: α) για δημότες Θεσσαλονίκης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και β) για κάτοικους του Δήμου Θεσσαλονίκης, φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό ρεύμα, αέριο, σταθερή τηλεφωνία).

Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους, θα πραγματοποιηθούν σε ένα (1) τμήμα 15 ατόμων, συνολικής διάρκειας είκοσι (20) ωρών, δύο (2) φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα 09:30 – 10:30 π.μ. και Τετάρτη από 14:00-15:00μ.μ. κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος 2024 – Μάιος 2024 (01/04-19/06/2024). Σκοπός είναι η εκμάθηση βασικών εννοιών, η κατανόηση και η παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου.

Μοναδικό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων. Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων είναι στις 19 Μαρτίου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. έως τη συμπλήρωση του τμήματος και των επιλαχόντων. Οι αιτήσεις γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στη πλατφόρμα: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/dev/

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ» του Δήμου Θεσσαλονίκης, οδός Σπάρτης 6Α (περιοχή Ευζώνων). Κάθε ενδιαφερόμενος, πριν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί, αφού σταθμιστούν πρώτα οι πιθανές οικογενειακές, προσωπικές και επαγγελματικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, λόγω του ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 231331-8662 & 2313318664.

Νέα προγράμματα στον δήμο Κορδελιού Εύοσμου

8 νέα προγράμματα επιμόρφωσης προσφέρει ο δήμος Κορδελιού Εύοσμου. Συγκεκριμένα ξεκινούν τμήματα Ιταλικής Γλώσσας, Θεάτρου, Κιθάρας, Κοπτικής-Ραπτικής, Ηχοληψίας, Ζωγραφικής, Μακιγιάζ και Ονυχοπλαστικής.

Χώρος υλοποίησης είναι το Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού (Γερμανού Καραβαγγέλη 12). Μόνο το επιμορφωτικό πρόγραμμα Ηχοληψίας έχει έδρα το Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

Πληροφορίες: τηλ. 2310767659 (Άννυ Ιωσηφίδου), 2310771033 (Πασχαλίνα Μπουδλή).

Ακαδημία γονέων σε Πυλαία – Χορτιάτη και δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τον φετινό κύκλο των Ακαδημιών Γονέων “Από το Α έως το Ω”.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Ακαδημίας Γονέων – δήμος Πυλαίας Χορτιάτη.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Ακαδημίας Γονέων – δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Διαλέξεις ψυχολογίας στον δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν μαθήματα στην Θεσσαλονίκη προσφέρει και ο κεντρικός δήμος. Σειρά διαλέξεων με τίτλο «Ψυχολογία, κριτική σκέψη & επιστημονικός εγγραμματισμός» φιλοξενεί η κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη.

Η μία έχει θέμα «Εναλλακτικές θεραπείες και ιατρική» με ομιλητή τον Αντώνιο Λιόλιο, Ιατρό Παθολόγο-Εντατικολόγο. Πέμπτη 23 Μάϊου 2024 και ώρα 19.00. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Αλεξ. Σβώλου 27.

Η δεύτερη «Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι» του Δρ. ‘Αγγελου Ροδαφηνού, Καθηγητή & Συγγραφέα. Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 και ώρα 19.00. Αλεξ. Σβώλου 27.

Αρχίζει το Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Βόλβης

Η νέα χρονιά αρχίζει στον δήμο Βόλβης με την έναρξη λειτουργίας του δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Η αρχή θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου 2024 από την έδρα του δήμου, τον Σταυρό, με το θέμα: «Η σημασία των αδελφικών σχέσεων στην ενήλικη ζωή: Αγκάθια, συγκρούσεις και ανταγωνισμοί. Διαχείριση και προοπτικές», με εισηγήτρια την Msc κοινωνική λειτουργό, ψυχοθεραπεύτρια – οικογενειακή θεραπεύτρια Σοφία Κουτσογιαννίδου.

Μπορείτε να δείτε όλα τα μαθήματα εδώ. Δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλ. 2393 330100 και στο email: antidimppa.volvis@gmail.com

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading