Ο μπεζές στην Θεσσαλονίκη έχει όνομα

Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης, υιοθέτησε μια μοντέρνα προσέγγιση και πέτυχε. Τώρα μην με ρωτήσεις ποια είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Το όνομα τα λέει όλα. Εμμανουήλ Μπεζές.

Η ιστορία του ζαχαροπλαστείου Μπεζές

Ο Μανώλης ξεκίνησε από το Άγιο Πνεύμα Σερρών για την Θεσσαλονίκη σε ηλικία μόλις 13 ετών με σκοπό να μάθει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Το 1965 ξεκίνησε να ζυμώνει και να ζυμώνεται μέσα στη βανίλια και την ζάχαρη άχνη. Και τότε ήταν που έμαθε τα μυστικά του μπεζέ, ενός γλυκού που πλέον δεν είναι τόσο διάσημο. Ο μπεζές ήταν συνώνυμο της πιο γλυκιάς ημέρας (τουλάχιστον για τις γυναίκες), της ημέρας του γάμου.

Το 1978 το μικρό θεσπέσιο αφράτο σύννεφο αρχίζει να γίνεται γνωστό μέσα από το φημισμένο ζαχαροπλαστείο Regal, που ήταν στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Θεμιστοκλή Σοφούλη μέχρι και το 2002. Αργότερα το ζαχαροπλαστείο μετακόμισε στην Κων/νου Καραμανλή 125, μεταξύ Συνδίκα και Μαρτίου και απέκτησε το όνομα “Μπεζέ Χατζηεμμανουήλ”. Το 2013 ο Αργύρης, γιος του κ. Μανώλη, κάνει πραγματικότητα το εφηβικό του όνειρο και κάνει γνωστό το πολύτιμο γλυκό του μπαμπά του στο ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης. Δίνει ονοματεπώνυμο στον μπεζέ και μεταφέρει το ζαχαροπλαστείο λίγα μέτρα μακριά από το παλαιότερο σε νέο χώρο. Νέα αρχή, νέα πνοή, νέες ιδέες. Μόνο ένα πράγμα έμεινε το ίδιο, η αυθεντική ζαχαροπλαστική που κληρονομιά του Μανώλη Μπεζέ.

Ο Μπεζές σήμερα

Και αφού μάθαμε την ιστορία του χώρου ας δούμε και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να έρθεις. Αρχικά (και φυσικά), για τους μπεζέδες. Δεν είχα σε εκτίμηση το συγκεκριμένο γλυκό μέχρι που το δοκίμασα εδώ. Μικρές αφράτες μπουκίτσες που ποτέ δεν είναι αρκετές και γι’αυτόν τον λόγο σας προτείνω να αγοράσετε τουλάχιστον ένα κουτί, αφού υπολογίζω το κάθε άτομο να τρώει τουλάχιστον 3-4. Έπειτα, περνάμε στην πάβλοβα που υπάρχει τόσο σε ατομικό γλύκισμα όσο και σε τούρτα. Για το τέλος άφησα ένα κέικ πειρασμό, το red velvet. Κρεμώδες, με ήπια γεύση νομίζω πως ταιριάζει ιδανικά με έναν καφέ και χαλαρό περιβάλλον.

Θα βρεις το Μπεζές pastry shop στην οδό Κ. Καραμανλή 117 και φυσικά στο Facebook.

Πείνασες; Wolt και έφαγες!

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading