• Home
  • Tips
  • Ένα original παγωτό της Θεσσαλονίκης για πολλά Bravo

Ένα original παγωτό της Θεσσαλονίκης για πολλά Bravo

παγωτό Θεσσαλονίκη bravo

Οι κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης το γνωρίζουν καλά, αφού εδώ και δεκαετίες παράγει φρέσκο παγωτό 12 μήνες τον χρόνο. Οι υπόλοιποι έφτασε η στιγμή να γνωρίσετε το original παγωτό της Θεσσαλονίκης στο Bravo.

Παράδοση δεκαετιών στο παγωτό

Από το σπίτι μας μέχρι το σπίτι της γιαγιάς η απόσταση δεν ήταν μεγάλη. Όμως κάθε φορά αργούσαμε λίγο, αφού κάναμε στάση για παγωτό στο Bravo. Ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στην οδό Κανάρη έφτιαχνε παγωτό όλο το χρόνο, την περίοδο που ακόμα έπρεπε να περιμένουμε τον Μάη για να δούμε τα πρώτα ψυγεία παγωτών στα περίπτερα. Χωνάκι με σοκολάτα και φράουλα στο χέρι και κανένα κουτί γλυκά για το σπίτι, αυτή ήταν η συνήθειά μας. Και προτείνω να γίνει και η δική σου.

Η ιστορία του ζαχαροπλαστείου Bravo

Η ιστορία του ξεκινάει το 1992 από μια οικογένεια που αρχικά ασκούσε ένα εντελώς διαφορετικό επάγγελμα. Η πρώτη τους συνάντηση με την ιταλική μηχανή παγωτού Bravo ήταν και μοιραία. Την διάλεξαν όχι μόνο για να παράγει το παγωτό του καταστήματος, αλλά έδωσε και το όνομά της στην οικογενειακή επιχείρηση. Από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα το παγωτό ήταν και παραμένει η σπεσιαλιτέ του Bravo. Οι μεγαλύτεροι πελάτες συνεχίζουν να προτιμούν τις κλασικές του γεύσεις όπως σοκολάτα, κρέμα, φράουλα και καϊμάκι, ενώ οι νέοι προτιμούν τις πιο μοντέρνες γεύσεις όπως Snickers, τσιχλόφουσκα και Black forest.

Το original παγωτό του Bravo

Όλες οι γεύσεις παγωτού παράγονται στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου με βάση κυρίως το γάλα της Γεωργικής σχολής Θεσσαλονίκης και καλές πρώτες ύλες. Κάθε χρόνο γίνεται προσπάθεια εκτός από τις κλασικές γεύσεις, να προστίθενται και νέες όπως για παράδειγμα η άκρως ελληνική γεύση γιαούρτι με μέλι και καρύδια ή η σοκοφρέτα που κυκλοφόρησε πέρσι. Φέτος ήταν η σειρά της Black forest να προστεθεί στην μεγάλη γκάμα του Bravo, σε μια πιο δροσερή εκδοχή.

Τα αγαπημένα γλυκά των πελατών

Εκτός από το παγωτό που αποτελεί σταθερή αξία, υπάρχουν και κάποια γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις για να έχεις μια πλήρη εικόνα των ικανοτήτων του Bravo. Σου προτείνω τα εξής με βάση τις παραγγελίες των πελατών στο Efood!

Προφιτερόλ, Mιλφέιγ, Tρίγωνα, Tάρτα φρούτων, Προφιτερόλ με μπουένο, Παγωτίνια Twix και bonus η δική μου πρόταση, μπακλαβάς με σαντιγί.

Ζαχαροπλαστείο Bravo

Κανάρη 42, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο: 2310 945500. Εναλλακτικά θα βρεις το original παγωτό της Θεσσαλονίκης και όλα τα καλά του ζαχαροπλαστείου εδώ.

Πείνασες; Wolt και έφαγες!