2 βιβλία για να χαλαρώσεις το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πολλοί αναζητούν στιγμές χαλάρωσης, αλλά και βιβλία για ανάγνωση. Το «Εδώ ανθρωπόκαινος» και το «Της αγκαλιάς βιβλίο» είναι τα δύο βιβλία, που θα καλύψουν και τις δυο ανάγκες αυτό το καλοκαίρι.

ΕΔΩ ΑΝΘΡΩΠΟΚΑΙΝΟΣ – ΤΖΟΝ ΓΚΡΙΝ

ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΑΙΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ, ΜΟΝΑΧΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.

Ο Τζον Γκριν είναι περισσότερο γνωστός για το βιβλίο του «Το λάθος αστέρι», που έγινε ταινία και σημείωσε επιτυχία στους νεαρούς σινεφίλ. Σε αυτό το βιβλίο ο Γκριν εξιστορεί καθημερινές ιστορίες, που κατά πολύ απέχουν από τις ιστορίες των μυθιστορημάτων. Από το Mario kart και τον κλιματισμό, μέχρι τον διαγωνισμό χοτ ντογκ του Nathan’s famous και τα πλατάνια, όλα έχουν θέση στα κείμενα αυτού του βιβλίου. Γιατί αν γράφαμε και εμείς ένα βιβλίο με όσα αγαπάμε, μάλλον κάπως έτσι θα ήταν η θεματολογία του.

Η Ανθρωπόκαινος αποτελεί την τρέχουσα γεωλογική εποχή. Πήρε το όνομά της από τον άνθρωπο, τον παράγοντα που επηρεάζει στο μέγιστο βαθμό αυτήν την περίοδο τον κόσμο μας. Τα κείμενα του Γκριν δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να περιγράφουν την ζωή σε αυτήν την αντιφατική εποχή. Υπερκαταναλωτές, αλλά και ευαίσθητοι. Multitaskers, αλλά και αγχωμένοι. Ικανοί για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Αυτά και άλλα πολλά είναι οι άνθρωποι. Και όλα αυτά θα τα επιβεβαιώσεις ή θα τα αμφισβητήσεις μέσα από τις ιστορίες του Γκριν.

Το αξιοπρόσεκτο είναι πως παρά το γεγονός ότι οι ιστορίες ανήκουν σε έναν Αμερικάνο, θα καταφέρουν να σε αγγίξουν. Οι παιδικές αναμνήσεις, όσα κράτησες μαζί σου μέχρι και σήμερα θα έρθουν ξανά στην επιφάνεια. Μπορεί το CNN να μην είναι τίποτα για εσένα, δεν έχεις ξεχάσει όμως την πρώτη φορά που είδες τηλεόραση. Το Dr Pepper σου είναι άγνωστο, αλλά πάντα μετρούσες τα αναψυκτικά που έπινες το καλοκαίρι. Όλοι έχουμε παρόμοιες ιστορίες με αυτές του Γκριν και αυτό το βιβλίο αποτελεί την αφορμή να θυμηθείς τις δικές σου αγαπημένες.

Ημερομηνία κυκλοφορίας 24 Μαρ 2022.

Σελίδες 376.

Θα το βρεις εδώ.

ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟ – ΜΑΤ ΧΕΪΓΚ

Αν αγαπάς τα βιβλία του Χόρχε Μπουκάι, τότε μην διστάσεις να διαβάσεις το νέο βιβλίο του Ματ Χέιγκ. Αυτό το βιβλίο είναι μια συλλογή από λόγια και ιστορίες και μάλιστα σε μέγεθος ιδανικό, για να το κουβαλάς παντού μαζί σου.

Στοχασμοί για την ελπίδα, την επιβίωση και το θαύμα της ζωής. Λόγια από τον Μάρκο Αυρήλιο και τη Νέλι Μπλάι έως την Έμιλι Ντίκινσον και τον Τζέιμς Μπόλντουιν. Όταν χρειάζεστε τα σοφά λόγια ενός φίλου, την παρηγοριά μιας αγκαλιάς ή μια υπενθύμιση ότι η ελπίδα μπορεί να βρεθεί στα πιο απίθανα μέρη, πάρτε στα χέρια σας αυτό το μικρό βιβλίο.

Ματ Χέιγκ

Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια μικρή ελπίδα που δεν το βάζει κάτω.

Σε αντίθεση με άλλα βιβλία που έχουν αρχή, μέση και τέλος το συγκεκριμένο βιβλίο δεν διαθέτει τίποτα από αυτά. Έτσι, μπορείς να το έχεις στην άκρη και κάθε μέρα να αφήνεις την τύχη να σου δώσει ένα μάθημα ή ένα μήνυμα. Το να αποκτήσεις ένα βιβλίο που δεν τελειώνει ποτέ, είναι ίσως η εξυπνότερη κίνηση. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ο καλοκαιρινός έρωτας, που θα κρατήσει για πάντα.

Ημερομηνία κυκλοφορίας 9 Ιουν 2022.

Σελίδες 280.

Θα το βρεις εδώ.

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading