• Home
  • Tips
  • Coffice cafe για διάβασμα και εργασία

Coffice cafe για διάβασμα και εργασία

Φτιάχνεις καφέ και παίρνεις αγκαλιά το βιβλίο που διαβάζεις εδώ και λίγο καιρό. Επιτέλους, θα μπεις στο κεφάλαιο που ο κεντρικός ήρωας μαθαίνει κάτι συνταρακτικό για το παρελθόν του. Και τότε το κουδούνι χτυπάει και είναι οι φίλες της μητέρας σου που ήρθαν για καφέ. Σκέφτεσαι ότι σκέφτομαι; Ναι, είναι ώρα για Coffice.

Ντύνεσαι και φεύγεις (αφού χαιρετήσεις για να μην σε πούνε και γαϊδούρι) και ξεκινάς για Καλαμαριά. Εκεί βρίσκεται το Coffice Books & Coffee που συντείνεται ως mini πολυχώρος. Στην πραγματικότητα είναι μια μικρή καλόγουστη βιβλιοθήκη που σερβίρει καφέ και σνακς (τέλειο;). Φτάνοντας εκεί μπορείς να επιλέξεις να κάτσεις σε ένα από τα τρία επίπεδα που διαθέτει, ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις.

Οι χώροι του Coffice cafe για διάβασμα και εργασία

Έξω τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και ιδανικά για καφεδάκι και κουβεντούλα. Υπάρχουν πάντως διαθέσιμες πρίζες για laptops και τα κινητά, αν τυχόν θελήσεις να εργαστείς και εκεί. Εντός έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις επίπεδο ανάλογα με τις ανάγκες σου. Θέλεις να διαβάσεις κάποιο από τα βιβλία που διαθέτει το Coffice; Θέλεις μαζί με τους συμφοιτητές σου να γράψετε μια εργασία; Μήπως έχεις κάποιο zoom meeting ; Ανάλογα με το επίπεδο προσαρμόζεται ο χώρος και το επίπεδο ησυχίας. Το κεντρικό σαλόνι είναι ο λιγότερο «αυστηρός» χώρος. Όλοι οι χώροι πάντως έχουν σταθερή σύνδεση ίντερνετ και ορατότητα προς το bar που θα σπεύσει για ανεφοδιασμό όποτε χρειαστεί.

Κάθε χώρος διαθέτει την δική του αισθητική. Η αίθουσα που φιλοξενούνται οι εκθέσεις έργων τέχνης είναι λιτή και αφήνει περισσότερο στα έργα που εκτίθενται να τραβούν την προσοχή. Στο κεντρικό σαλόνι από την άλλη η μεγάλη βιβλιοθήκη, το τζάκι και το πιάνο δημιουργούν μια περισσότερο ζεστή ατμόσφαιρα. Στον επάνω όροφο θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου στον διπλό γωνιακό καναπέ, αλλά μην ξεχαστείς… υπάρχουν και άλλοι γύρω σου.

Στέκι για φοιτητές και επαγγελματίες

Το Coffice αποτελεί στέκι για άτομα κάθε ηλικίας και για κάθε ώρα της ημέρας. Οι πρώτοι επισκέπτες θα έρθουν στις 09:00 για να ξεκινήσουν την ημέρα τους με καφέ και εφημερίδα. Σταδιακά ο κόσμος αυξάνεται και αποτελείται από φοιτητές και εργαζόμενους που έχουν δώσει ραντεβού δια ζώσης ή διαδικτυακά με κάποιον. Ο καφές είναι απαραίτητος κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, όταν όμως οι σελίδες δεν τελειώνουν ή το meeting σου έχει αργήσει να ξεκινήσει είναι απαραίτητο να τσιμπήσεις και κάτι. Γι’ αυτόν τον λόγο το Coffice ξεκίνησε να σερβίρει διάφορα πιάτα έτσι ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες σου και να μπορέσεις να συνεχίσεις. Το κλασικό club sandwich δεν θα μπορούσε να λείπει από τις διαθέσιμες επιλογές, όπως επίσης οι σαλάτες και οι αγαπημένες όλων τηγανητές πατάτες.

Tips για το Coffice cafe

Αν θέλεις ησυχία για να συγκεντρωθείς ή απλά να ξεκινήσεις ήρεμα την ημέρα σου, τότε προτείνω να το επισκεφτείς από τις 09:00 έως τις 12:00 ή από τις 14:00 και μετά. Μπορείς πάντοτε να ρωτήσεις αν υπάρχει κάποιο meeting κλεισμένο ώστε να εξασφαλίσεις ότι θα βρεις την αγαπημένη σου γωνιά διαθέσιμη. Αν πεινάσεις μην διστάσεις να παραγγείλεις το club, ενώ αν ο καιρός έξω δεν είναι καλός τότε να παραγγείλεις μία από τις διαθέσιμες ζεστές σοκολάτες (εγώ προτιμώ την μαύρη με ginger, chilli και κανέλα). Το προσωπικό είναι αρκετά φιλικό και πρόθυμο να σε βοηθήσει με ό,τι χρειαστείς, ενώ η χαλαρή ατμόσφαιρα είναι ιδανική για ανταλλαγή απόψεων με άλλους βιβλιοφάγους. Αν δεις κάποιον να έχει πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα μην τον ενοχλήσεις, περίμενε να σηκώσει το κεφάλι του για να ανταλλάξετε ένα νεύμα αμοιβαίας κατανόησης. Όπως και να έχει στο Coffice θα βρεις το στέκι σου.

Θα βρεις το Coffice στην οδό Αιγαίου 62 στην Καλαμαριά, αλλά και στο Facebook και το Instagram.