Τι είναι οι καφέ κάδοι που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη;

Μετά τους πράσινους και τους μπλε κάδους, έφτασαν στην Θεσσαλονίκη και οι καφέ κάδοι. Οι πρώτοι έκαναν την εμφάνισή τους στην Κεντρική Μακεδονία το καλοκαίρι του 2022. Στόχος αυτής της δράσης είναι η μείωση του συνολικού όγκου των απορριμμάτων.

Τι πετάμε στους καφέ κάδους;

Κάθε νοικοκυριό συγκεντρώνει σε ένα δοχείο ή σε μια βιοαποδομήσιμη σακούλα τα οργανικά απορρίμματα που παράγει. Έπειτα, τα ρίχνει στους καφέ κάδους. Από εκεί, ειδικά απορριμματοφόρα παραλαμβάνουν το περιεχόμενο των καφέ κάδων και το μεταφέρουν σε διάφορα σημεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Η ειδική επεξεργασία δίνει ένα καλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικό.

Τα οργανικά απόβλητα αποτελούν περίπου το 40% του συνόλου των απορριμμάτων. Οι καφέ κάδοι στην Θεσσαλονίκη έχουν ως στόχο την μείωση του συνολικού όγκου των σκουπιδιών. Τέλος, η παράλληλη χρήση των μπλε και κίτρινων κάδων της ανακύκλωσης θα μειώσει ακόμα περισσότερο τις ποσότητες σκουπιδιών που καταλήγουν στην χωματερή.

Καφέ κάδους απέκτησε και ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στις 23/01/23 τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 20 Καφέ Κάδοι στη λαϊκή αγορά επί της οδού Αρκαδίου στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η ενέργεια αυτή θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Στις αρχές του 2024 καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν σε δημοτικές και εκπαιδευτικές δομές, ενώ εντός των επόμενων δύο μηνών σε επιλεγμένη περιοχή νοικοκυριών του Δήμου.

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading