Ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο αποκτά η ΔΕΘ

Κατηγορία:

Ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο αποκτά η ΔΕΘ, για το διάστημα της Διεθνούς έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Το περίπτερο του Δήμου θα μεταμορφωθεί σε ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά των παραδοσιακών γλυκών της Θεσσαλονίκης. Executive pastry chefs παρουσιάζουν live εργαστήρια, με τα αγαπημένα γλυκά της πόλης, τα τρίγωνα Πανοράματος, τα ροδίνια, το αρμενοβίλ και τους μπεζέδες.

Από την Πέμπτη 14/11 έως και το Σάββατο 16/11, στο περίπτερο 15 (stand C6), στην Helexpo, οι «γλυκές» εκδηλώσεις υπόσχονται να απογειώσουν τις αισθήσεις των επισκεπτών, με μια ποικιλία από παραδοσιακά γλυκά και μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Η γαστρονομική εμπειρία θα ταξιδέψει το κοινό στον χρόνο, για να ανακαλύψει τις γεύσεις που έχουν συντροφεύσει γενιές Θεσσαλονικέων. Τέλος, την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου θα ακούσουμε το LIVE PODCAST με το Στέλιο Παρλιάρο και την Ελένη Ψυχούλη.

Παράλληλα events

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ EVENTS περίπτερο 15, stand C6

LIVE PASTRY PRESENTATION AND TASTING: Οι σπουδαστές του τμήματος τεχνικών μαγειρικής τέχνης της Πειραματικής σχολής ανώτερης επαγγελματικής κατάρτισης Θέρμης, δημιουργούν χρωματιστούς μπεζέδες, την «γλυκιά»  καρδιά της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί το τουριστικό brand της πόλης. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία μπεζέδων. Την εκδήλωση παρουσιάζει η Ελένη Ψυχούλη.

LIVE DIP TASTING με τσουρέκι Θεσσαλονίκης
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ρέει άφθονη σοκολάτα και οι επισκέπτες θα βουτούν μπουκιές τσουρεκιού Θεσσαλονίκης, χορηγία της ΑΡΤΟΠΟΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΕΡΙΑ.

LIVE STORIES
Διαγωνισμός για το κοινό. Ανέβασε τις γλυκιές ιστορίες σου από το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη σελίδα τους στο instagram με τα hashtags της εκδήλωσης. Οι αναρτήσεις με τα περισσότερα likes θα κερδίζουν γλυκά από τα συμμετέχοντα ζαχαροπλαστεία στα events. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό είναι να χρησιμοποιήσετε τα hashtags #skgsweetcity #foodies #thessaloniki.cityofgastronomy στην ανάρτησή σας!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 14/11/2024
ΩΡΑ 17.30 περίπτερο 15, stand C6
LIVE PASTRY WORKSHOP AND TASTING Επίδειξη και γευσιγνωσία της παραδοσιακής συνταγής του μπεζέ, από το ιστορικό ζαχαροπλαστείο της πόλης «Εμμανουήλ μπεζές».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11/2024
ΩΡΑ 15.00-16.00 περίπτερο 15, stand C6
LIVE PASTRY WORKSHOP AND TASTING Επίδειξη και γευσιγνωσία του αυθεντικού γλυκού της πόλης ροδίνι, από τον pastry chef του ζαχαροπλαστείου «Ροδίνι».
ΩΡΑ 16.00-17.00 stage του περιπτέρου 13
LIVE PODCAST με το Στέλιο Παρλιάρο και την Ελένη Ψυχούλη
ΩΡΑ 17.30 περίπτερο 15, stand C6
Επίδειξη και γευσιγνωσία της παραδοσιακής συνταγής του τρίγωνου Πανοράματος, από τον pastry chef του ιστορικού ζαχαροπλαστείου Ελενίδης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11/2024
ΩΡΑ 12.00 περίπτερο 15, stand C6
LIVE PASTRY PRESENTAΤION AND TASTING
ΩΡΑ 17.00
LIVE PASTRY WORKSHOP AND TASTING

Δες επιπλέον

Διαφήμιση

ΙΣΤΟΡΙΑ