Αυτό αποκαλεί ο δήμος Καλαμαριάς «πάρκο σκύλων»;

Το πρώτο πάρκο για σκύλους στην Καλαμαριά είναι γεγονός και θα το βρείτε στο άλσος Καραολή και Δημητρίου. «Μια υπόσχεση του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, προς τους φιλόζωους, παίρνει σάρκα και οστά», τονίζει μάλιστα η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου. Αλλά πραγματικά, αυτό αποκαλουν πάρκο σκύλων;

Τι περιλαμβάνει το πάρκο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πάρκο είναι περίπου 50τμ και μέσα σε αυτά θα βρείτε επτά παιχνίδια για τους σκύλους.

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια βάζαμε στόχους και έναν -έναν τους υλοποιούσαμε. Το πάρκο για σκύλους αποτελούσε έναν από αυτούς και όταν οι συνθήκες ωρίμασαν, προχωρήσαμε στην ολοκλήρωσή του. Αυτό είναι ακόμη ένα έργο, που αποδεικνύει ότι όταν ο δημόσιος τομέας συνεργάζεται με τον ιδιωτικό, υπάρχει θετικό αποτύπωμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Η αναφορά στον ιδιωτικό τομέα σχετίζεται με την δωρεά επιχείρησης, με τα χρήματα της οποίας κατασκευάστηκε το «πάρκο».

Σταδιακά, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στο πάρκο σκύλων θα προστεθούν σε αυτά λουλούδια, παγκάκια και άλλες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Ακολουθούν φωτογραφίες από το site του Δήμου.

Έτσι είναι τα πάρκα σκύλων;

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά βλέπουμε ένα «έργο» που έγινε για να γίνει. Έλλειψη σχεδιασμού και μηδενικό μεράκι, είχαν ως αποτέλεσμα αυτό που αντικρίζουμε στις φωτογραφίες. Μερικά «παιχνίδια» για agilities, φτιαγμένα απο «ανακυκλώσιμα υλικά» τοποθετημένα στην άκρη εντός πάρκου. Ας ξεκινήσουμε από το βασικότερο…πού είναι η περίφραξη; Πώς θα μπορέσει ένας ιδιοκτήτης να αφήσει τον σκύλο του να παίξει, αν δεν υπάρχει περίφραξη; Θα μπει αργότερα; Γιατί σκύλοι και ιδιοκτήτες θα την εκτιμήσουν περισσότερο, από τα…λουλούδια. Υπάρχει ποτίστρα, κάδος σκουπιδιών και σακουλάκια για τις ακαθαρσίες; Όχι. Θα τοποθετηθούν; Ποιος ξέρει… Και τέλος, οι κατασκευές – παιχνίδια. Μερικές πρόχειρες ξύλινες κατασκευές που απλά πετάχτηκαν σε έναν χώρο, δεν αποτελούν παιχνίδια. Ο κατασκευαστής πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι κατασκευές είναι ασφαλείς για σκύλους και ιδιοκτήτες.

Ας ρίξουμε μια ματιά τι έγινε όχι πολύ μακριά από εδώ, στην γειτονική Βουλγαρία. Και εδώ δημιουργήθηκε ένα dog park κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά οι διαφορείς είναι παραπάνω από εμφανείς. Με ένα μικρό budget, αλλά σωστό σχεδιασμό (πιθανώς από άτομα που έχουν σκύλο) το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading