• Home
  • Ταξίδια
  • Tips για να κλείνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Tips για να κλείνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Θέλεις να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, αλλά χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Τι μπορείς να κάνεις για να εξασφαλίσεις την χαμηλότερη τιμή; Ακολούθησε τα παρακάτω tips και κλείσε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Κλείσε τα αεροπορικά σου εισιτήρια νωρίς

Αν και πάντα υπάρχουν οι προσφορές της τελευταίας στιγμής, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Έτσι αν θέλεις να ταξιδέψεις σε κοντινό προορισμό πρέπει να αναζητήσεις τα εισιτήριά σου έως και 7 εβδομάδες νωρίτερα. Eνώ αν ο προορισμός είναι μακρινός θα χρειαστούν τουλάχιστον οι διπλάσιες.

Tips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Αρχικά κάνε εγγραφή στα newsletters των αεροπορικών εταιρειών που σε ενδιαφέρουν ή κάνε ένα follow στα social media. Έτσι θα μαθαίνεις πρώτος τα νέα και τις προσφορές τους.

Μην ψάχνεις μόνο έναν προορισμό. Μπορεί η Νέα Υόρκη να είναι μια τέλεια επιλογή, αλλά επιλέγοντας στις ειδικές εφαρμογές πτήσεις για ΠΑΝΤΟΥ, μπορεί να ανακαλύψεις προσφορές που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις τα αρχικά σου σχέδια.

Η πιστωτική ή η χρεωστική σου κάρτα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου στην εύρεση φθηνών εισιτηρίων. Συλλέγοντας πόντους, παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς κα. μπορείς να αποκτήσεις εισιτήρια φθηνότερα έως και δωρεάν!

Την Τρίτη το απόγευμα είναι η καλύτερη χρονική στιγμή να ψάξεις για αεροπορικά εισιτήρια. Γιατί; Γιατί τότε συνηθίζουν οι αεροπορικές εταιρείες να διαθέτουν όσα εισιτήρια τους έχουν απομείνει σε καλές τιμές.

Δεν συμφέρει πάντα η αγορά εισιτηρίου με επιστροφή. Κοίταξε αν μπορείς να πετάξεις με δύο διαφορετικές εταιρείες και κάνε σύγκριση του συνολικού κόστους.

Οι αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν τα εισιτήριά τους φθηνότερα στην ιστοσελίδα τους. Στις μηχανές αναζήτησης θα βρεις μικρές αποκλίσεις και λιγότερα διαθέσιμα εισιτήρια.

Κάνε εκκαθάριση των cookies! Όταν κάνεις αναζήτηση πτήσεων συχνά σε ιστοσελίδες και σχετικές εφαρμογές, τα στοιχεία σου αποθηκεύονται. Έτσι έχεις λιγότερες πιθανότητες να βρεις μια καλή ευκαιρία. Καθαρίζοντας τα cookies από τον υπολογιστή σου, το σύστημα σε θεωρεί νέο χρήστη που θα κάνει μια νέα αναζήτηση και μπορεί να σου εμφανίσει διαφορετικά δεδομένα. Ιδανικά μπορείς να κάνεις Ανώνυμη Περιήγηση. Αποτελεί βασική επιλογή σε όλους τους browsers, τσεκαρέ το!

Βρες τα όλα σε μια μηχανή αναζήτησης

Για να κερδίσεις χρόνο, δοκίμασε την μηχανή αναζήτησης kiwi.com. Γιατί σου προτείνω την συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης;

Αρχικά, γιατί σου παρέχει την δυνατότητα να συνδυάσεις πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών σε μια αναζήτηση. Αυτό σημαίνει ότι σου παρουσιάσει ποιες πτήσεις μπορείς να κλείσεις για να φτάσεις στον προορισμό σου με κριτήριο το κόστος ή τον χρόνο. Αυτή η δυνατότητα σου λύνει τα χέρια, ειδικά αν ταξιδεύεις με ανταπόκριση.

Δεύτερον, σου παρέχει υποστήριξη σε περίπτωση ακύρωσης ή καθυστέρησης της πτήσης (φτου, φτου, μακριά από εμάς). Τί είδους υποστήριξη; Εναλλακτικές επιλογές για το ταξίδι σου. Διαμονή και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο σε περίπτωση που η καθυστέρηση είναι πάνω από 8 ώρες, και παροχή κουπονιών για φαγητό και νερό αν η πτήση σου καθυστερήσει πάνω από 4 ώρες. Η υποστήριξη είναι 24/7 και μπορείς να την έχεις μέσω του site και του app της Kiwi.

Τρίτον, σου παρέχει την δυνατότητα να αναζητήσεις εισιτήρια για οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και ανά πάσα στιγμή. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ορίσεις το αεροδρόμιο από το οποίο θέλεις να αναχωρίσεις. Έτσι, δεν θα χάσεις πραγματικά καμία καλή ευκαιρία.

Άν δεν σε έψησα με τα παραπάνω facts, σε παροτρείνω να εγγραφείς τουλάχιστον στο newsletter της Kiwi για να βλέπεις τα νέα και τις προσφορές της.

Ανακάλυψε το low fare calendar

Εκτός από τις κλασικές μηχανές αναζήτησης πτήσεων, υπάρχουν τα ειδικά low fare calendars, στα οποία επιλέγεις τον προορισμό που επιθυμείς και σου εμφανίζονται οι τιμές ανά ημέρα και μήνα για το επόμενο χρονικό διάστημα. Τέτοιο παράδειγμα είναι η σελίδα της Aegean σε ενημερώνει για προσφορές και μπορείς να την δεις εδώ!

Αν δεν έχεις βαλίτσες, αλλά μόνο χειραποσκευή προτίμησε εισιτήρια go light που κοστίζουν έως και 50% φθηνότερα και υπάρχουν στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες.

Μετά από όλα αυτά, ελπίζω να κατάφερες να κλείσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και να ταξιδέψεις εκεί που επιθυμείς.