• Home
  • Shopping
  • 2 νέα βιβλία με γυναίκες πρωταγωνίστριες

2 νέα βιβλία με γυναίκες πρωταγωνίστριες

βιβλία ανάγνωση διάβασμα

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του ένα ιδανικό κλίμα για αναγνώση, και δύο βιβλία με γυναικείες πρωταγωνίστριες διακρίνονται σαν ιδανική συντροφιά. Το δικό μου φθινόπωρο ξεκίνησε με τα παρακάτω βιβλία, δύο νέες κυκλοφορίες με γυναικείες φιγούρες που αναδύονται με έντονη ζωντάνια μέσα από τις σελίδες τους.

Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας

«Με λένε Μελίνα και είμαι υπερ-ενσυναισθητική. Διαβάζω τους άλλους σαν «ανοιχτό βιβλίο». Κανείς δεν μπορεί να μου κρυφτεί ή να με ξεγελάσει. Γι’ αυτό και μου ανατέθηκε η εξιχνίαση δύο φόνων που πρόκειται να παραγραφούν σε δεκαεφτά ημέρες. Κανονικά θα ήταν εύκολο. Δυστυχώς, όμως, ο βασικός μου ύποπτος είναι εντελώς απρόσβλητος από τις ιδιαίτερες ικανότητές μου. Και επιπλέον… είμαι βαθιά, παράφορα και αναπόδραστα ερωτευμένη μαζί του». Η Μελίνα δείχνει αλλά δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Με όπλο τη συναισθηματική της τηλεπάθεια αναλαμβάνει όχι μόνο να εξιχνιάσει ένα παλιό έγκλημα αλλά και να ξαναφέρει την ευτυχία σε μια οικογένεια που την έχει στερηθεί. Ακατανίκητοι σύμμαχοί της σε αυτό το εγχείρημα, ένας χαρισματικός εφτάχρονος, το αστείρευτο κέφι της και ο Σάκης Ρουβάς…

Αυτή είναι η περίληψη που διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του νέου βιβλίου της Έλενας Γκίκα Πετρουλάκη. Κατά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του “Μια Δασκάλα, Δυο Φόνοι και Ένας Έρωτας,” διαμορφώνεται η εντύπωση πως πρόκειται για ένα έργο με έντονα χαρακτηριστικά άρλεκιν. Η έμφαση στο ρομάντζο των ηρώων υπερτερεί και αφήνει σε δεύτερο πλάνο τους φόνους και το μυστήριο που περιβάλλουν την πλοκή. Παρόλα αυτά, το βιβλίο είναι εξαιρετικά εύκολο στην ανάγνωση, προσφέροντας διασκέδαση μέσα από την ελαφρότητά του. Αναδεικνύεται ως ιδανική επιλογή για γυναίκες αναγνώστριες, προσφέροντας ένα παράθυρο σε έναν άπιαστο έρωτα που αναπτύσσεται μεταξύ των χαρακτήρων. Αν και διακριτικό στην προσέγγισή του προς το μυστήριο, το βιβλίο σε κερδίζει με την ευχάριστη ευκολία του, προσφέροντας μια απόδραση που χαρίζει χαμόγελα και ευχάριστες στιγμές.

Ξεφύλλισέ το εδώ.

Η απίθανη Γκρέις Άνταμς

Η χειρότερη μέρα της ζωής της – ή η μέρα που κερδίζει πίσω τη ζωή της; Μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, εκεί που έχει κολλήσει στην κίνηση καθ’ οδόν προς το ζαχαροπλαστείο για να πάρει την τούρτα για τα δέκατα έκτα γενέθλια της κόρης της, η Γκρέις Άνταμς παίρνει ξαφνικά ανάποδες. Δε βάζει τις φωνές, ούτε τα κλάματα, ούτε ξεσπάει. Απλώς βγαίνει από το αυτοκίνητό της και φεύγει. Όχι για να ξεφύγει από τη ζωή της – αλλά για να τη διεκδικήσει και πάλι. Να δρασκελίσει αποφασιστικά προς τη ζωή. Προς την κόρη της που δε θέλει πια να ζει μαζί της και την έχει αποκλείσει από το πάρτι γενεθλίων της. Προς τον άντρα της που της έχει ζητήσει διαζύγιο. Προς το τρομακτικό γεγονός που έχει τινάξει την οικογένειά τους στον αέρα. Σήμερα θα αποδείξει στην κόρη της ότι, όσο σκληρά κι αν πέφτουμε, μπορούμε πάντα να ξανασηκωθούμε. Γιατί η Γκρέις Ανταμς ήταν απίθανη. Έτσι πίστευαν κάποτε ο σύζυγος και η κόρη της. Μπορεί προς το παρόν να το έχουν ξεχάσει, τόσο αυτοί όσο και όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Αλλά η Γκρέις έχει βαλθεί να τους το υπενθυμίσει. . .

Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΚΡΕΪΣ ΑΝΤΑΜΣ αφηγείται την ιστορία μιας ζωής, ενός γάμου, μιας οικογένειας, στη διάρκεια μίας και μόνο μέρας στο βόρειο Λονδίνο. Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία λύτρωσης και ανακάλυψης, ένα δυνατό εγκώμιο στη γυναίκα.

Το βιβλίο “Η απίθανη Γκρέις Άνταμς” της Fran Littlewood παρουσιάζει τη ζωή της ηρωίδας του μέσα από συνεχή flashbacks στο μακρινό και πρόσφατο παρελθόν της. Η συγγραφέας διατηρεί έτσι την αγωνία ζωντανή κρατώντας ταυτόχρονα ένα στοιχείο κλειδί για την ιστορία καλά κρυμμένο μέχρι το τέλος, προσθέτοντας έναν ανατρεπτικό χαρακτήρα στην αφήγηση. Ενώ η ιστορία της Γκρέις Άνταμς μου φαίνεται λίγο τραβηγμένη, πιστεύω ότι αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να αναδειχθεί η ανθεκτικότητα του ανθρώπου. Η ιστορία της Γκρέις ενεργοποιεί τον αναγνώστη να σκεφτεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αφού διαπραγματεύεται προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους καθώς μεγαλώνουν.

Ξεφύλλισέ το εδώ.

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading