Ο Αμπιγιέρ στο θέατρο Αριστοτέλειον

Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ έρχεται να αναστατώσει τη θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Υπό την εξαιρετική σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, το έργο που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους θησαυρούς της παγκόσμιας δραματουργίας έρχεται να ζωντανέψει στο θέατρο Αριστοτέλειον από τις 12 Ιανουαρίου για λίγες παραστάσεις.

Το έργο

Με το υπόβαθρο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το έργο ρίχνει φως στα παρασκήνια ενός θεάτρου στην αγγλική επαρχία, αναδεικνύοντας τις σχέσεις ενός μεγάλου ηθοποιού με τον αμπιγιέρ του και των υπόλοιπων μελών της θεατρικής ομάδας. Ένα παιχνίδι εξουσίας, ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο, αναπαρίσταται με εξαιρετική ερμηνεία.

Το κλασικό έργο του Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών, αντιμετωπίζει τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα των ανθρώπινων σχέσεων. Ο φόβος της μοναξιάς, η ανάγκη για αφοσίωση και η αλληλεξάρτηση δημιουργούν μια μοναδική δυναμική στη σκηνή.

Στη σκηνή του Αριστοτέλειου, οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και Στέλλα Καζάζη δίνουν ώθηση σε έναν θίασο που συνθέτουν ταλαντούχα πρόσωπα του χώρου. Δεν χάνεται αυτή η ευκαιρία να ανακαλύψετε μια θεατρική εμπειρία που ξεπερνά τα όρια του χρόνου και του χώρου.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ρόναλντ Χάργουντ
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ Μακλέλαν

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στέλλα Καζάζη, Δάφνη Λιανάκη, Απόστολος Πελεκάνος, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Άγγελος Νεράντζης, Γιώργος Γιατζιτζάκης, Ορφέας Τσαρέκας.

Ο Αμπιγιέρ στο Αριστοτέλειον

Hμέρες & Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00, Κυριακή στις 17:00 & 20:00.
Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά
 
Τιμές εισιτηρίων: Α’ ζώνη  25€ / Μειωμένο: 20€, Β’ ζώνη 20€ / Μειωμένο: 15€ και Γ’ ζώνη 15€.

Προπώληση: Ταμείο θεάτρου (τηλ. 2310 262 051) & more.com.

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading