• Home
  • Θεσσαλονίκη
  • Πότε ανάβουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Θεσσαλονίκη;

Πότε ανάβουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Θεσσαλονίκη;

Θεσσαλονίκη Χριστούγεννα

Πότε ανάβουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Θεσσαλονίκη; Ο κάθε δήμος διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις, εγκαινιάζοντας την εορταστική περίοδο του 2022. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικά, λευκές νύχτες και άλλες εκπλήξεις.

Δήμος Παύλου Μελά

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου μυρίζει Χριστούγεννα και παράλληλα γιορτάζουμε τα 20 χρόνια Βοτανικού Κήπου Σταυρούπολης. Γιορτάζουμε με το πρώτο άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και τους Blues Wire, το συνώνυμο των Μπλουζ στην Ελλάδα.

Το Τμήμα και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά καλούν το κοινό από όλη τη Θεσσαλονίκη να ζήσει στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, μια ξεχωριστή εμπειρία με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2313 302938, 2313 302833 (ώρες γραφείου).

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Οι τέσσερις οδοί περιμετρικά της Πλατείας Επταλόφου (Βενιζέλου- Πανταζοπούλου, Βενιζέλου- Θησέως, Χαλκίδη- Κανάκη, Μ. Αλεξάνδρου- Φιλιππουπόλεως) σας περιμένουν να τις περπατήσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Τριάντα οκτώ μουσικοί και έντεκα διασκεδαστές. Ηθοποιοί, ξυλοπόδαροι και ξωτικά, καθώς και παιδικό θέατρο «ΟΥΠΣ» παίζουν μαζί σας από τις από τις 6:00μ.μ. ως και τις 8:00μ.μ..

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 8:00μ.μ. η γιορτινή αυτή βραδιά κορυφώνεται με το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Επταλόφου, πλαισιωμένο από μικρά αγγελούδια των παιδικών σταθμών του Δήμου μας. Ακολουθεί μεγάλη συναυλία με τον Αλέξανδρο Τζοβάνικι ένα σύνολο έξι (6) μουσικών.

Δήμος Καλαμαριάς

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 11 μέτρων, που έφτασε από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, έχει ήδη τοποθετηθεί στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού. Μάλιστα, έχει στολιστεί με τα περίπου 10.000 λαμπάκια led, νέας τεχνολογίας, για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλαμαριά ξεκινάνε στις 11 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου και καλύπτουν όλες τις ηλικίες των πολιτών. Φέτος για πρώτη χρονιά, τα παιχνίδια που έχουν στηθεί στην πλατεία του Δημαρχείου, όπως είναι το καρουζέλ, το τρενάκι και οι βαρκούλες θα είναι δωρεάν για όλους!

Στην πλατεία επίσης θα τοποθετηθούν τα ξύλινα σπιτάκια, που θα φιλοξενούν πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι θα ενημερώνουν για τη δράση τους.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Καλαμαριά.

Δήμος Λαγκαδά

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπαίνει από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ο Δήμος Λαγκαδά. Τα φώτα ανάβουν στις 19:00 στην πλατεία της πόλης του Λαγκαδά, παράλληλα με μια εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά. Μία ώρα αργότερα, στις 20:00 αναλαμβάνει δράση το συγκρότημα πνευστών Χαλκο Maniacs, που θα κρατήσει ψηλά το κέφι. Οι εκδηλώσεις ωστόσο δεν τελειώνουν εκεί.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 21.00, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας «Ορφέας». Στις 30 Δεκεμβρίου έχουμε γλέντι στην πλατεία του Λαγκαδά. Στις 19.00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσήρου θα παρουσιάσει το «Δρώμενο του Δωδεκαημέρου», ενώ στις 21.00 τη μουσική συνέχεια θα αναλάβει το συγκρότημα χάλκινων ΑΝΤΙΚΡΥ.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λαγκαδά θα πραγματοποιήσει στις 11.00 Παιδική Γιορτή με τον Άι Βασίλη, face painting και δώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου φωταγωγήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων θα γίνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Φέτος η πρώτη φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Ωραιοκάστρου θα γίνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 στις 19.00 στον Πεντάλοφο. Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 19.00 το ίδιο θα γίνει στο Ωραιόκαστρο, ενώ παράλληλα ξεκινά η «Λευκή Νύχτα» με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ.

Δείτε αναλυτικά πότε ανάβουν τα δέντρα σε όλες τις περιοχές του Ωραιοκάστρου, κάνοντας κλικ εδώ.

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Αγγέλων Έλευσις» στο Ωραιόκαστρο θα αρχίσει στις 18.00 με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, που θα παρελάσει στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, παίζοντας τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στις 19.00 θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με την οδό Ποσειδώνος. Στις Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο της φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων θα γίνουν δράσεις από ανιματέρ και ξυλοπόδαρο με face painting, χορευτικά και παιχνίδια με χριστουγεννιάτικα ξωτικά.

Δήμος Δέλτα

Σε εορταστική ατμόσφαιρα εισέρχεται ο Δήμος Δέλτα με σειρά εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε όλες τις Κοινότητες.

Παρασκευή 02/12 Πλατεία Σίνδου
Σάββατο 03/12 Αύλειος χώρος Γυμνασίου Διαβατών
Κυριακή 04/12 Πλατεία Βραχιάς

Παρασκευή 09/12 Πλατεία Νέας Μαγνησίας (Κοινότητα)
Σάββατο 10/12 Πλατεία Χαλάστρας
Κυριακή 11/12 Πλατεία Ανατολικού

Παρασκευή 16/12 Πλατεία Νέων Μαλγάρων
Σάββατο 17/12 Πλατεία Καλοχωρίου
Κυριακή 18/12 Πλατεία Κυμίνων

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 18:30.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, η Θεσσαλονίκη φορά τα γιορτινά της.

Ο άξονας της Αριστοτέλους θα φωτιστεί με 350.000 γιορτινά λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Παράλληλα θα ανάψει όλος ο εορταστικός διάκοσμος που έχει τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους θα πλαισιώσει ο δημοφιλής τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης με μια μοναδική συναυλία με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο γνωστός παρουσιαστής και επιχειρηματίας Τάσος Σωφρονίου.