Όλα για τα εισιτήρια και την δωρεάν μετακίνηση στον ΟΑΣΘ

Στην Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι το μοναδικό μέσο δημόσιας συγκοινωνίας. Ειδικές ομάδες πληθυσμού μπορούν να έχουν δωρεάν μετακίνηση ή μειωμένα κόμιστρα για μετακινήσεις εντός Θεσσαλονίκης.

Τι ισχύει για τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

ΕΙΔΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΚΑΝΟΝΙΚΟΜΕΙΩΜΕΝΟ
ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ0,90 €0,45 €
Ισχύει για μία μόνο μετακίνηση σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ. Εκτός της γραμμής 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ  και  Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (01Χ, 01Ν).  
Προτυπωμένα εισιτήρια μίας μόνο μετακίνησης θα βρείτε στα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. και από 1000 καταστήματα πώλησης. Τέλος μπορείτε να εκδώσετε εντός των λεωφορείων.  
   
ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΔΥΟ (2) ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ 70 ΛΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΩΡΑΣ1,10 €0,55 €
Ισχύει για 2 μετακινήσεις που θα γίνουν από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή. Εκτός της γραμμής 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ  και  Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (01Χ, 01Ν). Διάρκεια 70 λεπτά της ώρας από την πρώτη επικύρωσή τους.  
Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη επικύρωση πρέπει να γίνει εντός των 70 λεπτών και το εισιτήριο ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής αυτής.  
Προτυπωμένα εισιτήρια μίας μόνο μετακίνησης θα βρείτε στα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. και από 1000 καταστήματα πώλησης. Τέλος μπορείτε να εκδώσετε εντός των λεωφορείων.  
   
ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΡΙΩΝ (3) ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ 90 ΛΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΩΡΑΣ1,30 €0,70 €
Iσχύει για έως τρείς (3) μετακινήσεις από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή. Εκτός της γραμμής 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ  και  Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (01Χ, 01Ν). Διάρκεια 90 λεπτά της ώρας από την πρώτη επικύρωσή τους.  
Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία επικύρωση πρέπει να γίνει εντός των 90 λεπτών και το εισιτήριο ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής αυτής.  
Τα προτυπωμένα χρονικά εισιτήρια των τριών (3) μετακινήσεων θα τα βρείτε μόνο στα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ.  
   
ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ 120 ΛΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΩΡΑΣ1,80 €0,90 €
Iσχύει για έως τέσσερις (4) μετακινήσεις από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή. Εξαιρούνται οι γραμμές 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ , Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (01Χ, 01Ν). Διάρκεια 120 λεπτά της ώρας.  
Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία επικύρωση πρέπει να γίνει εντός των 120 λεπτών και το εισιτήριο ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής.  
Τα προτυπωμένα χρονικά εισιτήρια των τεσσάρων (4) μετακινήσεων πωλούνται από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. ή εκδίδονται από των εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα.  
   
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ (50) ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (01Χ, 01Ν)1,80 €0,90 €
Τα εισιτήρια της Πολιτιστικής Γραμμής (50) και Αεροδρομίου Μακεδονίας (01Χ & 01Ν) ισχύουν μόνο για μία (1) μετακίνηση.  
Τα εισιτήρια αυτά πωλούνται απο τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. ή εκδίδονται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα. Επιπλέον στην Πολιτιστική γραμμή Νο 50 όπως και στη Γραμμή Αεροδρομίου 01Χ & 01Ν ισχύουν: Κάρτες απεριορίστων διαδρομών (κανονικές ή μειωμένες). Κάρτες ελεύθερης μετακίνησης Α. με Α. Τα προτυπωμένα εισιτήρια τα επικυρώνετε στα εντός του λεωφορείου επικυρωτικά μηχανήματα, αμέσως μετά την επιβίβασή σας. Επικουρικά και εφόσον, δεν έχετε στην κατοχή σας προτυπωμένα εισιτήρια, ο Ο.Α.Σ.Θ. διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά και μόνο  των 0,45€, 0,90€ και 1,80€ από τα εκδοτικά μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων που έχει εγκατεστημένα εντός των λεωφορείων. Τα εκδοτικά μηχανήματα δε δίνουν ρέστα. Να ρίχνετε το ακριβές αντίτιμο του εισιτηρίου. 

ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΕΚΔΟΣΗΚΑΝΟΝΙΚΗΜΕΙΩΜΕΝΗ
ΜΗΝΙΑΙΑΚΑΘΕ ΜΗΝΑ27,00€13,50€
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΕΩΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ75,60€38,00€
ΕΞΑΜΗΝΗΙΑΝΟΥΑΡΙΟ & ΙΟΥΛΙΟ135,00€67,50€
ΕΤΗΣΙΑΙΑΝΟΥΑΡΙΟ243,00€121,50€

Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης με τον ΟΑΣΘ

Οι παρακάτω ομάδες πληθυσμού δεν χρειάζονται εισιτήριο για να μετακινηθούν με τα λεωφορεία του οργανισμού.

α) Παιδιά ηλικίας έως 6 ετών

 β) Οπλίτες θητείας και Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με την επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας.

γ) Ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, των Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών.

 δ) Προσωπικό πυροσβεστικού σώματος (μόνιμοι και πυροσβέστες 5ετους υποχρέωσης).

ε) Ένστολο προσωπικό και δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

στ) Οι ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου και οι συνοδοί αυτών.

ζ) Τα άτομα με Αναπηρία (Α.με Α.), λαμβάνουν μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικές Ετήσιες Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών Ελεύθερης Μετακίνησης.  Αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός, εφόσον υπάρχει. Ο συνοδός μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας.

η) Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΔΥΠΑ. Με την επίδειξη πρόσφατης Βεβαίωσης Ανεργίας, του ισχύοντος αποδεικτικού ανανέωσης της κάρτας ανεργίας και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading