Γνώρισε το Εθνικό και το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο

Το Εθνικό και το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, στα οποία γυμνάζονται καθημερινά αθλητές, φοιτητές και πολίτες. Μάθε πού βρίσκονται και τί θα χρειαστείς για να κάνεις εκεί τις βουτιές σου.

Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Το Εθνικό Κολυμβητήριο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, απέναντι από το ΑΠΘ, το ΑΧΕΠΑ και τις φοιτητικές εστίες, σε οικόπεδο 14.540 m2. Στεγάζει 3 δεξαμενές κολύμβησης, (δυο σκεπαστές, 25μ. και εκμάθησης, καθώς και μια υπαίθρια 50μ.), κυλικείο, γυμναστήριο και αποδυτήρια.

Το οικόπεδο παραχωρήθηκε από το ΑΠΘ στη ΓΓΑ το έτος 1965 και κατόπιν οικοδομήθηκαν τα διάφορα σήμερα υφιστάμενα κτίσματα. Η θέση του είναι μοναδική διότι βρίσκεται σε πλαγιά λόφου με εξαιρετική θέα, δίπλα στο περιαστικό άλσος του Σεϊχ Σου και ταυτόχρονα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δίπλα στο campus του ΑΠΘ.

Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Το Ποσειδώνιο Κέντρο βρίσκεται στην ανατολική παραλιακή πλευρά της Θεσσαλονίκης επί της οδού Μ. Κάλλας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής. Στεγάζει τρεις δεξαμενές, δυο σκεπαστές, 50 μ. και εκμάθησης, καθώς και μια 50 μ. υπαίθρια, με αντίστοιχους χώρους κερκίδων, γυμναστήριο, κυλικείο, άλλους χώρους, αποδυτήρια, λουτρά. Ανοικτά και σκεπαστά γήπεδα τένις, καθώς και ανοικτούς χώρους αθλοπαιδιών.

Ωράρια λειτουργίας

Λόγω της χρήσης των δύο κολυμβητηρίων κυρίως από τους αθλητικούς συλλόγους είναι εξαιρετικά περιορισμένος ο διαθέσιμος χρόνος για το κοινό. Χαρακτηριστικά στην ανοικτή πισίνα 50μ του Εθνικού είναι διαθέσιμη μόνο η πρώτη διαδρομή από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ στην πισίνα των 25μ τις ίδιες ώρες είναι διαθέσιμες όλες οι διαδρομές. Για την εκμάθηση κολύμβησης παιδιών, ΑΜΕΑ και ενηλίκων μπορείτε να επικοινωνείτε με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης.

Μπορείτε να δείτε ανακοινώσεις για τις ώρες κοινού στο Εθνικό κολυμβητήριο εδώ. Αν ενδιαφέρεστε για το Ποσειδώνιο μπορείτε να καλέσετε στο 231 042 8453.

Τί θα χρειαστείτε για το κολυμβητήριο

Για την εγγραφή σας θα χρειαστεί βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο και βεβαίωση από δερματολόγο. Επίσης, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19 βεβαίωση ότι έχετε εμβολιαστεί ή αρνητικό τεστ. Επίσης θα χρειαστείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό που περιλαμβάνει μαγιό, σκουφάκι, γυαλιά, πετσέτα και ένα λουκέτο για το ερμάριο όπου θα αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Μπορείς να μπεις στην σελίδα του Zakcret sports για να δεις web offers στα συγκεκριμένα είδη, αλλά και σε άλλα αξεσουάρ πισίνας όπως βατραχοπέδιλα κλπ.

Διευθύνσεις κολυμβητηρίων

Ποσειδώνιο
25ης Μαρτίου και Μαρίας Κάλλας 2. Τηλ. : 2310 428 453.

Εθνικό Κολυμβητήριο
Αγίου Δημητρίου. Τηλ. : 2310 203 129.