Γνώρισε το Εθνικό και το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο

Το Εθνικό και το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης. Καθημερινά αμφότερα επισκέπτονται αθλητές, φοιτητές και πολίτες. Μάθε τί χρειάζεσαι για να κάνεις εκεί τις βουτιές σου.

Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Το Εθνικό Κολυμβητήριο εδερεύει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, απέναντι από το ΑΠΘ, το ΑΧΕΠΑ και τις φοιτητικές εστίες, σε οικόπεδο 14.540 m2. Στεγάζει 3 δεξαμενές κολύμβησης, (δυο σκεπαστές, 25μ. και εκμάθησης, καθώς και μια υπαίθρια 50μ.), κυλικείο, γυμναστήριο και αποδυτήρια.

Το οικόπεδο που φιλοξενεί το κολυμβητήριο αποτελεί δωρεάν του ΑΠΘ στη ΓΓΑ το έτος 1965. Η θέση του είναι μοναδική. Δίπλα από το περιαστικό άλσος του Σεϊχ Σου και ταυτόχρονα στο κέντρο της Θεσσαλονίκη, διαθέτει εξαιρετική θέα στην πόλη.

Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Το Ποσειδώνιο Κέντρο είναι στην ανατολική παραλιακή πλευρά της Θεσσαλονίκης επί της οδού Μ. Κάλλας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής. Στεγάζει τρεις δεξαμενές, δυο σκεπαστές, 50 μ. και εκμάθησης, καθώς και μια 50 μ. υπαίθρια, με αντίστοιχους χώρους κερκίδων, γυμναστήριο, κυλικείο, άλλους χώρους, αποδυτήρια, λουτρά. Ανοικτά και σκεπαστά γήπεδα τένις, καθώς και ανοικτούς χώρους αθλοπαιδιών.

Ωράρια λειτουργίας

Τα δύο κολυμβητήρια φιλοξενούν αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης. Έτσι, το χρονικό διάστημα για το κοινό είναι μικρό. Χαρακτηριστικά στην ανοικτή πισίνα 50μ του Εθνικού είναι διαθέσιμη μόνο η πρώτη διαδρομή από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ στην πισίνα των 25μ τις ίδιες ώρες είναι διαθέσιμες όλες οι διαδρομές. Για την εκμάθηση κολύμβησης παιδιών, ΑΜΕΑ και ενηλίκων μπορείτε να επικοινωνείτε με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης.

Μπορείτε να δείτε ανακοινώσεις για τις ώρες κοινού στο Εθνικό κολυμβητήριο εδώ. Αν ενδιαφέρεστε για το Ποσειδώνιο μπορείτε να καλέσετε στο 231 042 8453.

Τί θα χρειαστείς για το κολυμβητήριο

Για την εγγραφή θα χρειαστείς βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο και βεβαίωση από δερματολόγο. Εναλλακτικά από γενικό ιατρό. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για το κολυμβητήριο περιλαμβάνει μαγιό, σκουφάκι, γυαλιά, πετσέτα κι ένα λουκέτο για το ερμάριο. Θα τα βρεις όλα στην σελίδα του Zakcret sports σε super web offers.

Διευθύνσεις κολυμβητηρίων

Ποσειδώνιο: 25ης Μαρτίου και Μαρίας Κάλλας 2. Τηλ. : 2310 428 453.

Εθνικό Κολυμβητήριο: Αγίου Δημητρίου. Τηλ. : 2310 203 129.

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading