Πεζοπορία στο Φαράγγι της Σκάλας

Πεζοπορία στο Φαράγγι της Σκάλας διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών Δ.Ε. Καλινδοίων Δήμου Λαγκαδά. Δήλωσε συμμετοχή και γνώρισε το υπέροχο αυτό σημείο του Χορτιάτη.

Το Φαράγγι της Σκάλας

Θα το βρεις στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Χορτιάτη. Οι πλαγιές αυτές έχουν έντονη μορφολογία και πολλές ρεματιές και χειμάρρους, που ανήκουν στο υδρογραφικό δίκτυο της Μυγδονίας λεκάνης. Το φαράγγι είναι βαθύ και άγριο, με πλούσια βλάστηση. Τα κυριότερα ρέματα είναι το Πιθαρούδι και το ρέμα των Πετροκέρασων. Αυτά στραγγίζουν τα υψίπεδα των οικισμών Λιβάδι και Πετροκέρασα αντίστοιχα. Πολλά μικρά ρέματα καταλήγουν στο ρέμα που διατρέχει τον πυθμένα του φαραγγιού, το οποίο σβήνει σε υψόμετρο 220 μέτρων, κοντά στην πεδιάδα του Ζαγκλιβερίου. Απέχει περίπου 50 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Το μήκος του φαραγγιού είναι 5 χλμ., ξεκινώντας από υψόμετρο 820 μέτρων και κατεβαίνοντας στα 220 μέτρα. Το φαράγγι εντυπωσιάζει με τις απόκρημνες και κατάφυτες πλαγιές του, μαγεύοντας κάθε επισκέπτη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

09:30 π.μ: Συγκέντρωση περιπατητών στην θέση «ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ» http://maps.google.com/maps?q=40.557005,23.251767 11,2 km από την διασταύρωση Γερακαρούς προς Ζαγκλιβέρι στην Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Καβάλας.
09:45 π.μ-10:30 π.μ: Χαιρετισμός και ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με την εκδήλωση και το φαράγγι «Σκάλας».
10:30 π.μ-12:00μ.μ: Περίπατος διάβασης και γνωριμίας του φαραγγιού απόστασης περίπου 4-5 Km.
12:00 μ.μ-12:30 μ.μ: Μετά τον περίπατο, κατά την επιστροφή στην θέση Καλόγερος, τοπικοί φορείς και καταστηματάρχες εστίασης θα προσφέρουν στους εκδρομείς διάφορα snacks και εδέσματα σαν κάλεσμα για την συνέχεια στην πλατεία του Ζαγκλιβερίου, όπου θα υπάρξει φαγητό και κρασάκι συνοδεία ζωντανής μουσικής από την εξαιρετική ορχήστρα του Κώστα Φωστηρόπουλου.
13:30 μ.μ: Πλατεία Ζαγκλιβερίου

Περισσότερες πληροφορίες

Τηλέφωνο συνεννόησης: Κυριαζίδης Αλέξανδρος, 6932100661.

Ημερομηνία διεξαγαγωγής: Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

Φωτογραφία, Μάριος Δαδούδης, youtube.com 

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading