• Home
  • Tips
  • Ψάχνεις το καλύτερο Αρμενοβίλ; Το βρήκα για εσένα!

Ψάχνεις το καλύτερο Αρμενοβίλ; Το βρήκα για εσένα!

Αρμενοβίλ Θεσσαλονίκη

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, τα γλυκά όμως ναι. Και ένα από τα γλυκά που με κάνουν ευτυχισμένη είναι το αρμενοβίλ. Δεν το φτιάχνουν όλα τα ζαχαροπλαστεία, αλλά σε αυτό μέρος το φτιάχνουν τέλεια! Δοκίμασε το Αρμενοβίλ του Καραγιάννη και μην ψάξεις αλλού. Γιατί αυτό είναι το καλύτερο αρμενοβίλ στην Θεσσαλονίκη.

Τί είναι το Αρμενοβίλ;

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για το πώς έφτασε το αρμενοβίλ στην Θεσσαλονίκη. Κάποιοι λένε ότι ήρθε εδώ με τους Γάλλους της στρατιάς της Ανατολής κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Άλλοι με τους Αρμένιους που βρήκαν καταφύγιο στην Θεσσαλονίκη, μετά τον διωγμό τους από την πατρίδα τους. Κανείς δεν ξέρει να πει με σιγουριά το πως ξεκίνησε. Όμως και οι δύο αυτές ιστορίες εξηγούν το γιατί αυτό το γλυκό είναι διάσημο κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα. Ειδικά στην Θεσσαλονίκη το αρμενοβίλ υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, θα το βρεις όμως σε λίγα μαγαζιά. Πώς όμως φτιάχνουν το αρμενοβίλ;

Το αρμενοβίλ είναι ένα παγωμένο γλύκισμα. Μοιάζει με παγωτό, αλλά δεν είναι (για την ακρίβεια αποτελεί σεμιφρέντο). Φτιαγμένο με κρέμα, μπεζέδες, καβουρντισμένα αμύγδαλα και κομματάκια σοκολάτας αποτελεί μία γευστική έκρηξη για τον ουρανίσκο. Το μίγμα παίρνει συνήθως το σχήμα κορμού. Έπειτα, παγώνει στην κατάψυξη και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια. Γαρνίρεται με καραμελωμένα αμύγδαλα, σος σοκολάτας και μπεζέδες. Σε κάποια ζαχαροπλαστεία μπορεί να το βρει κανείς και σε γεύση παγωτού.

Αρμενοβίλ από το ζαχαροπλαστείο Καραγιάννης

Ανακάλυψα το ζαχαροπλαστείο Καραγιάννης τυχαία στο Instagram. Το ζαχαροπλαστείο δεν έχει βιτρίνα σε κεντρικό δρόμο, ούτε μοντέρνα διακόσμηση. Δεν είναι από τα μαγαζιά που σου τραβάνε την προσοχή, αλλά όλοι ξέρουμε πως αυτό που μετράει τελικά είναι το αποτέλεσμα. Ο χώρος ήταν πεντακάθαρος και ο ιδιοκτήτης ευγενέστατος. Δεν έχασε την ευκαιρία να μου εξηγήσει τον τρόπο παρασκευής του αρμενοβίλ, καθώς και το ποιες γεύσεις διαθέτει (ναι, υπάρχουν και γεύσεις). Εκτός από το κλασικό, υπάρχει και το σοκολατένιο. Επίσης, σε σεμιφρέντο υπάρχουν οι γεύσεις black forest, cheesecake, tiramisu και gianduja! Τελικά, επέλεξα την κλασική εκδοχή, καθώς και το black forest. Και για να ολοκληρωθεί το έγκλημα πήρα και σος σοκολάτας για να προσθέσω, μιας και δεν είχα κυλιστεί ήδη αρκετά στην αμαρτία.

Το συμπέρασμα της δοκιμής; Ολόφρεσκο, γευστικό και ισορροπημένο. Τραγανά κομμάτια μπεζέ και καραμελωμένοι ξηροί καρποί δένουν άψογα με την δροσερή κρέμα. Και ναι, αν προσθέσεις και την σοκολάτα τότε όλα πάνε σε άλλο επίπεδο. Το ατομικό Αρμενοβίλ φτάνει και περισσεύει για ένα άτομο, αλλά θα σου πρότεινα να πάρεις περισσότερα κομμάτια και να τα κρατήσεις στην κατάψυξη. Για μια ώρα ανάγκης βρε παιδί μου.

Πού θα το βρεις;

Θα βρεις το ζαχαροπλαστείο Καραγιάννης στην οδό Ευζώνων 50, κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα το βρεις στο Facebook και στην πλατφόρμα της Efood για online παραγγελίες.