3 κρυμμένοι θησαυροί της Καλαμαριάς

Καλαμαριά

Τόσο γνωστή, αλλά και τόσο ανεξερεύνητη. Η Καλαμαριά διαρκώς μας εκπλήσσει με τους κρυμμένους θησαυρούς της, όπως αυτά τα δύο μουσεία και ένα σπίτι που σίγουρα έχετε δει στην τηλεόραση.

Το μουσείο φωτογραφίας της Καλαμαριάς

Ξεκινώντας από το Μουσείο Φωτογραφίας μπορεί να ανακαλύψει κάποιος την ιστορία αυτού του τόπου αποτυπωμένη σε 40.000 φωτογραφίες τους 19ου και του 20ου αιώνα. Μέσα από τον φακό των σημαντικότερων Ελλήνων φωτογράφων ανακαλύπτουμε ηθογραφικές, τοπιογραφικές και ιστορικές πτυχές της Μεσόγειου. Ταυτόχρονα βλέπουμε μνημεία, τοπία, αλλά και άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή. Το Μουσείο Φωτογραφίας είναι έργο του αείμνηστου Χρήστου Καλεμκερή, αναγνωρισμένου συλλέκτη και ειδικό της συλλεκτικής φωτογραφίας. Ο ίδιος το δώρισε στον Δήμο Καλαμαριάς το 2001.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ανδρέα Παπανδρέου 48Α, 55133, Καλαμαριά

Λάβετε οδηγίες στο Google Maps

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

+30 2310 403 564
+30 2310 418 618

Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο

Συνεχίζοντας την εξερεύνησή μας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρώτο Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο. Σ’ αυτό υπάρχουν κάποια από τα επιτεύγματα του Ιπποκράτη, του Διόσκουρου και του Γαληνού, αλλά και σύγχρονων επιστημόνων. 3.000 εκθέματα μάς περιμένουν στο μουσείο. Ανάμεσά τους, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά το βιβλίο με τα άπαντα του Διοσκουρίδη, του διασημότερου φαρμακογνώστη- φαρμακολόγου της αρχαιότητας.

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως, Μπουμπουλίνας 173-175, Καλαμαριά 551 34.

Το σπίτι του Μιχάλη Τσομπανίδη

Ένας επίγειος παράδεισος με καταρράκτες, ενυδρεία και λίμνες. Σε αυτόν θα δείτε 3.200 γιαπωνέζικα ψάρια Koi, αλλά και κήπους με σπάνια φυτά όπως τα ιαπωνικά bonsai. Πρόκειται για το σπίτι του κ. Μιχάλη Τσομπανίδη, που με ιδιαίτερο μεράκι έχει φτιάξει στη μονοκατοικία του στην Καλαμαριά. Σίγουρα θα τον έχετε δει στην τηλεόραση και στις τοπικές εφημερίδες.

Με λίγα λόγια η περιήγηση στον δήμο Καλαμαριάς, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, όπου ο επισκέπτης εκτός από τις γνώσεις που θα κατακτήσει, θα αντιληφθεί το μέγεθος της αγάπης και τη προσφοράς κάποιων ανθρώπων για τον τόπο τους.

Πηγή

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading