Σχέδιο για δάσος 300.000 δέντρων στην Θεσσαλονίκη

concrete stairs in the forest

Σε μια συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Παύλου Μελά, του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη και του Δημήτρη Ασλανίδη, ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός περιαστικού δάσους στην περιοχή της Ευκαρπίας. Ο κ. Ανδρεάδης διακήρυξε την πρωτοβουλία να δωρίσει και να υλοποιήσει ένα δάσος με 300.000 δέντρα σε έκταση 3.000 στρεμμάτων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει, εκτός από τη φύτευση των δέντρων, τη διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων, μονοπατιών, και υποδομής για δασική αναψυχή. Επιπλέον, ο κ. Ανδρεάδης δεσμεύεται να καλύψει το κόστος συντήρησης του δάσους για τα πρώτα πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Μελά εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Ανδρεάδη για τη γενναιοδωρία του και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την προσπάθεια υλοποίησης με κάθε δυνατό τρόπο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επισκεφθούν τον χώρο στο μέλλον, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή τους στο έργο.

Ο κ. Ασλανίδης, παρόν κατά τη συνάντηση, εξέφρασε την υποστήριξή του για την πρωτοβουλία, τονίζοντας πως θα αγκαλιάσουν το έργο και θα εργαστούν ενεργά για την επιτυχή υλοποίησή του. Η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εμφανίζεται ως ουσιαστικό βήμα προς την προώθηση αειφορίας και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας τη σημασία της δημιουργίας υπεύθυνων και βιώσιμων έργων.

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading