Νέο κολυμβητήριο θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη

Μετά από δεκαετίες αναμονής, η πόλη της Θεσσαλονίκης προετοιμάζεται για το νέο της κολυμβητικό συγκρότημα, μια επένδυση που αναμένεται να αλλάξει το πρόσωπο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το έργο, που προβλέπεται να υλοποιηθεί στο πρώην Στρατόπεδο “Μ. Αλέξανδρος” στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων-Μενεμένης, λαμβάνει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το έργο αποτελείται από δύο σημαντικά έργα. Πρώτον, η “Ανάπλαση των Οδών Φιλιππουπόλεως-Βενιζέλου-Δαβάκη” με προϋπολογισμό €12.800.000, το οποίο έχει ήδη προχωρήσει σε δημοπράτηση και αναμένεται να ανατεθούν οι συμβάσεις. Δεύτερον, η “Κατασκευή Βιοκλιματικού/Ενεργειακά Αυτόνομου Κολυμβητικού Συγκροτήματος” με αρχικό προϋπολογισμό €21.200.000.

Με την εγκριθείσα αύξηση της χρηματοδότησης, το προϋπολογισμός ανέρχεται πλέον σε €44.800.000, εκ των οποίων €32.000.000 θα διατεθούν για το κολυμβητήριο. Αυτή η επένδυση θα είναι η πρώτη μεγάλη παρέμβαση του δημοσίου στις αθλητικές υποδομές της πόλης μετά από 50 χρόνια.

Το νέο κολυμβητικό συγκρότημα θα περιλαμβάνει μεγάλο βιοκλιματικό κολυμβητήριο και αστικές αναπλάσεις, αναδεικνύοντας έναν χώρο που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας. Επιπλέον, θα αποτελεί το μοναδικό πλήρες και λειτουργικό κολυμβητικό συγκρότημα της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα, σφραγίζοντας ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη της περιοχής.

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading