Έρχονται νέα πάρκα σκύλων στην Θεσσαλονίκη

Αν ψάχνεις για ένα χώρο όπου ο σκύλος σου μπορεί να παίξει, να εκτονωθεί και να γυμναστεί, τότε θα χαρείς να μάθεις ότι ο Δήμος σχεδιάζει να δημιουργήσει πέντε πάρκα σκύλων στην Θεσσαλονίκη. Τα πάρκα σκύλων είναι κοινόχρηστοι χώροι, που καλύπτουν τις ανάγκες των τετράποδων φίλων μας. Εκεί, κάνουν διάφορες ασκήσεις, μαθαίνουν νέα κόλπα και γνωρίζουν άλλους σκύλους. Τα πάρκα σκύλων είναι επίσης χώροι κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης, όπου οι ιδιοκτήτες των σκύλων μπορούν να ανταλλάξουν συμβουλές και εμπειρίες.

Δύο από τα νέα πέντε πάρκα σκύλων στην Θεσσαλονίκη θα γίνουν στο πάρκο Πολυκλείτου Ρέγκου. Τα υπόλοιπα τρία στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας και στο πάρκο στους Κήπους του Πασά. Σε κάθε πάρκο σκύλων, θα υπάρχει περίφραξη και διπλές πόρτες για την ασφάλεια των σκύλων και των περαστικών. Επίσης, θα υπάρχουν διάφορα όργανα εκγύμνασης, όπως δοκοί, τραπεζάκια, ράμπες και κρίκοι, για να διεγείρουν τη φυσική και νοητική δραστηριότητα των σκύλων. Τέλος, θα υπάρχουν και κάποιες βασικές υποδομές, όπως κάδοι απορριμμάτων, ποτίστρες, καθιστικά και σήμανση.

Τα πάρκα σκύλων αποτελούν μια σημαντική πρωτοβουλία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των σκύλων και των ιδιοκτητών τους. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται η σχέση μεταξύ τους, αλλά και με τους υπόλοιπους πολίτες. Τα πάρκα σκύλων είναι επίσης μια ευκαιρία για να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους για τη φροντίδα, την υγεία και την ευημερία των ζώων.

Η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα για τη δημιουργία τα πάρκα σκύλων στην Θεσσαλονίκη είναι από το «Φιλόδημος ΙΙ». Προχωρά από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου.

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading