4 καταπράσινα πάρκα για βόλτα στην Θεσσαλονίκη

πάρκο στην Θεσσαλονίκη

Ψάχνεις πάρκο στην Θεσσαλονίκη, κατάλληλο για βόλτα, ποδήλατο, πικνίκ και παιχνίδι; Σε μια μεγαλούπολη όπως η Θεσσαλονίκη οι χώροι πρασίνου σπανίζουν. Δες τα 4 μεγαλύτερα πάρκα της πόλης, τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και τον τρόπο πρόσβασης σε αυτά.

Το πάρκο στο Ελαιόρεμα Πυλαίας

Μια επιλογή είναι το Ελαιόρεμα της Πυλαίας. Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη με αυτοκίνητο, από την οδό Πλαστήρα ή στρίβοντας αριστερά  στην εκκλησία του προφήτη Ηλία. Το Ελαιόρεμα έχει εύκολο parking, κάτι που επιτρέπει να φέρεις μαζί σου ποδήλατα, φαγητό και παιχνίδια. Διαθέτει διαδρομές με χώμα και άσφαλτο και ξεχωρίζει για το πέτρινο γεφυράκι θα συναντήσεις περίπου στο μέσον. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για ποδήλατο, για λίγο μεγαλύτερα παιδιά και φυσικά για ενήλικες. Τέλος, υπάρχουν διάφορα όργανα γυμναστικής. Τα 2-3 μεγάλα τραπέζια του πάρκου είναι κατάλληλα για ξεκούραση και κολατσιό, πριν πάρεις τον δρόμο της επιστροφής.

Το πάρκο στο Φράγμα της Θέρμης

Καταπράσινο και πανέμορφο είναι και το πάρκο στο φράγμα της Θέρμης. Η λίμνη είναι γεμάτη χελώνες και πάπιες, τις οποίες μπορείτε να ταίσετε. Η λίμνη διαθέτει ξύλινη περίφραξη στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, οπότε είναι αρκετά ασφαλής. Προτείνω έναν περίπατο στο μονοπάτι περιμετρικά της λίμνης και τέλος, μια επίσκεψη στο τοπικό αναψυκτήριο. Να ξέρετε ότι το Φράγμα της Θέρμης φιλοξενεί μουσικές κι άλλες εκδηλώσεις. Προσοχή λοιπόν, καθώς τότε το parking και η ησυχία σπανίζουν. Η διαδρομή δεν είναι κατάλληλη για ποδήλατο, καθώς το μονοπάτι είναι σχετικά στενό και κυκλοφορούν πεζοί και παιδιά. Αν έχετε μικρό παιδί με ποδήλατο ή πατίνι δεν θα συναντήσετε κανένα πρόβλημα.

πάρκο στην Θεσσαλονίκη
πάρκο στην Θεσσαλονίκη

Δίπλα από το Φράγμα της Θέρμης θα βρείτε το αγρόκτημα Οικολογικής Γεωργίας. Ένα υπέροχο αγρόκτημα για τα παιδιά που αγαπούν τα ζώα και θέλουν να μάθουν για αυτά. Λειτουργεί συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, οπότε καλό είναι να επικοινωνήσετε μαζί τους νωρίτερα. Δοκιμάστε να κάνετε ιππασία, μια δραστηριότητα που τα παιδιά πάντα λατρεύουν. Θα είναι μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα βόλτα στην Θεσσαλονίκη.

Το πάρκο στα Πλατανάκια του Χορτιάτη

Τα Πλατανάκια είναι στους πρόποδες του Χορτιάτη κι αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο πάρκο στην Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για μια μικρή όαση δροσιάς και αναψυχής δίπλα στην πόλη. Ένας υδροβιότοπος με αρκετά είδη χλωρίδας και πανίδας που θα σας μαγέψει. Ταίστε τις πάπιες και χήνες που υπάρχουν στην λιμνούλα, δείτε τον ζωολογικό κήπο που διαθέτει από ελαφάκια και κουνελάκια μέχρι κατσικάκια και πτηνά και αφήστε τα παιδιά να παίξουν στην παιδική χαρά αλλά και στη χωμάτινη αλάνα. Μέσα στο δάσος μπορείτε να δείτε μικρούς καταρράκτες το ποταμάκι και ξέφωτα όπου μπορείτε να κάνετε πικνίκ.

Βόλτα στο Εθνικό πάρκο Δέλτα Αξιού

Ας πάμε όμως και λίγο στην άλλη πλευρά της πόλης. Η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου βρίσκεται 8χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Ανήκει στο Εθνικό πάρκο του Δέλτα Αξιού και φιλοξενεί μεγάλους αριθμούς πουλιών και οργανισμών. Στην περιοχή βρίσκουν καταφύγιο 18 παγκοσμίως απειλούμενα είδη στο σύνολο των 25 που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα. Σε μια βόλτα σας εδώ θα συναντήσετε φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνους, γλάρους μέχρι βίδρες και νεροβούβαλα.

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading