Ιστορικό καφέ της Καλαμαριάς μετατρέπεται σε «βιβλιοθήκη»

Βιβλίο, παρέα και ανυπέρβλητη θέα. Το μοναδικό αυτό τρίπτυχο θα απολαμβάνουν οι φίλοι του βιβλίου στην Καλαμαριά. Γιατί το ιστορικό καφέ της περιοχής Remezzo αλλάζει σε «βιβλιοθήκη».

Η πρωτοβουλία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Καλαμαριάς είναι να μετακομίσει στο εμβληματικό κτήριο στην παραλία της Αρετσούς. H «Παρέα του βιβλίου» καλεί όλους όσοι αγαπούν τη λογοτεχνία και το διάβασμα να πάρουν μέρος στις συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης, σε ένα μοίρασμα συναισθημάτων, σκέψεων και ιδεών.

Στο Remezzo θα δημιουργηθεί αναγνωστήριο και θα φιλοξενηθούν εργαστήρια Δημιουργικής γραφής, Λέσχη ανάγνωσης, και βιβλιοπαρουσιάσεις. Το εμβληματικό κτήριο που αποτελεί τοπόσημο για την πόλη, αλλάζει σταδιακά σε χώρο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ταυτόχρονα, στόχος είναι η Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς να στεγαστεί τελικά στους χώρους του Remezzo.

Οι συναντήσεις της λέσχης ανάγνωσης είναι κάθε τελευταία Τρίτη του μήνα στο χώρο του Remezzo (Νικόλαου Πλαστήρα). Τον συντονισμό της ομάδας έχει η συγγραφέας Αγγελική Παπαδοπούλου, ενώ η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ.

Απαραίτητη προϋπόθεση η αγάπη για την λογοτεχνία αλλά και η προεγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: Κεντρική βιβλιοθήκη Καλαμαριάς.

Top 20 σε πωλήσεις βιβλία την εβδομάδα που πέρασε!

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading