«Ενοχές» να νιώσεις αν δεν πας σε αυτό το καφέ

Τί σημαίνει ένα μαγαζί να έχει τον δικό του χαρακτήρα; Σημαίνει να μην κοιτάει τί κάνουν οι άλλοι και να «είναι ο εαυτός του». Αυτό κάνει εδώ και χρόνια το καφέ Ενοχές στην πλατεία Ναυαρίνου.

Οι χώροι του καφέ

Ξύλινα έπιπλα, πολύχρωμα χαλιά, ιδιαίτερα λαμπατέρ και μεγάλοι πίνακες ντύνουν τους εσωτερικούς χώρους του καφέ. Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό από το άλλο, σε όλα όμως το περιβάλλον είναι ζεστό και χαλαρό. Ο οικοδεσπότης του μαγαζιού, ο γάτος Ενοχούλης, κάνει τακτικά την εμφάνισή του σε όλα τα δωμάτια και δεν αρνείται τα χάδια. Αν επιλέξεις να κάτσεις στα εξωτερικά τραπεζάκια ίσως σου κάνει την χάρη να εμφανιστεί στο μπαλκόνι για να σου ρίξει μια ματιά, αλλά ως εκεί.

Ενοχές καφέ

Το καφέ Ενοχές είναι διαφορετικό όσο και οι πελάτες του

Οι Ενοχές είναι ένα μέρος που μπορείς να συναντήσεις πραγματικά όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις. Η πλειοψηφία είναι φοιτητές, αλλά πολλές ρομαντικές και οι μποέμ ψυχές φροντίζουν να περνάνε τακτικά από εδώ. Το ήρεμο περιβάλλον (δεν θα ακούσεις ποτέ μουσική σε υψηλή ένταση) επιτρέπει συζητήσεις, διάβασμα και εργασία. Τα τραπεζάκια κάτω από την σκιά των δέντρων είναι περιζήτητα, λόγω της δροσιάς και της θέας στην πλατεία.

Μενού με φαντασία

Οι Ενοχές ανοίγουν στις 9 το πρωί και κλείνουν αργά το βράδυ. Γι’αυτόν τον λόγο ο κατάλογος του μαγαζιού είναι πλούσιος σε επιλογές. Για τους φθινοπωρινούς και χειμωνιάτικους μήνες σου προτείνω την σοκολάτα με ρούμι και το ζεστό εσπρέσο με μπισκότο και καραμέλα. Αν δεν θέλεις να πιεις κάτι γλυκό, αλλά να το φας τότε ο κορμός σοκολάτας είναι η must επιλογή. Στο μενού υπάρχουν και επιλογές σε φαγητό, κοκτέιλς, μπύρες και κρασιά, τα οποία όμως αλλάζουν κάθε 6μηνο. Έτσι, θα πρέπει να φροντίσεις να ενημερωθείς σχετικά κατά την επίσκεψή σου.

Tip για το καφέ Ενοχές

Η είσοδος του μαγαζιού βρίσκεται στο πλάι του κτιρίου που στεγάζει τις Ενοχές και πρέπει να μπεις από την είσοδο της οικοδομής. Μην το χάσεις!

Πλατεία Ναυαρίνου 15.

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading