Είναι η Θεσσαλονίκη ερωτική πόλη; Ένα sex shop απαντά…

Θεσσαλονίκη sex shop

Η Θεσσαλονίκη έχει χαρακτηριστεί ως ερωτική πόλη από αρχαιοτάτων χρόνων. Τι ισχύει όμως σήμερα για την πόλη; Επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό ή είναι απλά φήμη; Την απάντηση δίνει γνωστό sex shop στην Θεσσαλονίκη.

Γιατί ερωτική πόλη;

Ως φυσικό λιμάνι η πόλη αποτέλεσε εξ αρχής έναν κόμβο ηδονής για όλους τους επισκέπτες. Οι Ρωμαίοι έφτιαξαν πολλά λουτρά και ναούς της Αφροδίτης, οι Βυζαντινοί και οι Οθωμανοί συνέχισαν την παράδοση με τα χαμάμ και τους οίκους ανοχής. Κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου η άφιξη της μεγάλης στρατιάς της Ανατολής έδωσε αφορμή για τη δημιουργία μιας ολόκληρης γειτονιάς του έρωτα. Η Μπάρα (από την ισπανική λέξη barrio (γειτονιά) φιλοξενούσε πορνεία και χασισοποτεία, προσφέροντας συντροφιά και διασκέδαση σε όποιον το είχε ανάγκη. Έπειτα, ακολούθησαν τα Λαδάδικα. Και φτάνουμε στο σήμερα. Μια πόλη με ένα εκατομμύριο κατοίκους, επισκέπτες από όλα τα μέρη της Γης και χιλιάδες φοιτητές που προσδίδουν φρεσκάδα και ζωντάνια.

Το sex στην εποχή του Covid-19

Πώς είναι τα πράγματα σήμερα, ειδικά μετά τις ριζικές αλλαγές της πανδημίας του Covid-19; Αναρωτήθηκα ποιος είναι ο ιδανικός να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Έπρεπε να είναι κάποιος που να μην μένει στην θεωρία, αλλά να έχει επαφή με την πραγματικότητα. Και έτσι κατέληξα στο πιο κεντρικό sex shop στην Θεσσαλονίκη, το Kama Sutra. Εκεί έκανα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Πολίνα για την ερωτική ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Η μοναδική γυναίκα που εργάζεται σε sex shop

Η Πολίνα είναι ίσως η μοναδική γυναίκα που εργάζεται σε sex shop στην πόλη μας και από τους ανθρώπους που κερδίζουν άμεσα την εμπιστοσύνη σου. Μεγάλο προτέρημα όταν μιλάμε για ένα θέμα όπως το παιχνίδι στο σεξ, που ακόμα αποτελούν για πολλούς ταμπού. Άμεση, φιλική και πρόθυμη να λύσει κάθε απορία, ήταν η ιδανική για να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου.

Θεσσαλονίκη sex shop

Πώς είναι για μια γυναίκα να δουλεύει σε sex shop;

Έχουμε το πλεονέκτημα ότι ακούμε τις ανάγκες του επισκέπτη και έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες του και να τον εξυπηρετήσουμε καλύτερα. Φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι που παρεξηγούν τον όρο «εξυπηρέτηση πελατών» όταν με βλέπουν. Φροντίζω όμως άμεσα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, χωρίς να προσβάλω κανέναν.

Οι περισσότεροι πελάτες των sex shops είναι άντρες;

Όχι, τα νούμερα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Οι επισκέπτες είναι άντρες, γυναίκες, ζευγάρια, νεαρά άτομα, μεγαλύτεροι άνθρωποι και αρκετοί τουρίστες.

Ποιοι είναι πιο πρόθυμοι για «πειράματα»;

Τα straight ζευγάρια. Πειραματίζονται περισσότερο και είναι πιο ανοικτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις.

Για κάποιον λόγο θα περίμενα ότι θα ήταν τα gay ζευγάρια.

Το αντίθετο, θα έλεγα ότι είναι πιο συντηρητικά. Αντιθέτως, οι straight είναι πιο παιχνιδιάρηδες.

Ο πρωτάρης στο sex shop κάνει μπαμ;

Ναι, συνήθως ναι. Άσχετα από το φύλο, η πρώτη φορά συνήθως είναι εξαιρετικά αμήχανη για τους περισσότερους. Φροντίζω όμως να σπάσω τον πάγο και να βοηθήσω όσο μπορώ.

Θεσσαλονίκη sex shop

Είναι εποχικό το προϊόν;

Σίγουρα έχουμε σημαντική αύξηση στις επισκέψεις και τις πωλήσεις στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το υπόλοιπο όμως διάστημα η κίνηση είναι σταθερή. Το καλοκαίρι μεγαλώνει κάπως η ζήτηση, λόγω του τουρισμού.

Και τί ψωνίζει ο κόσμος στο sex shop; Υπάρχει best seller;

Θα σου κάνει εντύπωση, όπως έκανε κάποτε και σε εμένα. Όχι, δεν υπάρχει best seller. Από τα λιπαντικά και τα εσώρουχα μέχρι τους δονητές και τα bdsm accessories, όλα πουλάνε το ίδιο. Δεν υπάρχει μια κατηγορία που να διαφέρει σημαντικά σε πωλήσεις από τις υπόλοιπες.

Κατά την γνώμη σου ποιο παιχνίδι είναι απαραίτητο για έναν άντρα και ποιο για μια γυναίκα;

Οι γυναίκες σίγουρα χρειάζονται έναν δονητή, είτε είναι κολπικές είτε κλειτοριδικές. Υπάρχει ένας κατάλληλος για όλες. Κάποτε είχαν έρθει δυο κοπέλες και η μία ήθελε να αγοράσει έναν δονητή. Όταν ρώτησα την φίλη της αν θέλει μου απάντησε αρνητικά, γιατί αυτή όπως είπε είχε γκόμενο. Αυτή είναι μια λάθος αντίληψη για τα sex toys. Δεν μιλάμε για υποκατάστατα, αλλά για συμπληρώματα που αυξάνουν την ικανοποίηση. Για τους άντρες αντίστοιχα μια καλή αρχή είναι ένα cock ring. Μπορεί να φοβούνται να περάσουν το δαχτυλίδι στις γυναίκες, αλλά αυτό δεν θα θέλουν να το βγάλουν.

Οι περισσότερες αγορές είναι online;

Το αντίθετο. Οι περισσότεροι περνούν από εδώ, για να δουν τα προϊόντα από κοντά και να κάνουν ερωτήσεις. Το διαδίκτυο το χρησιμοποιούν πολλοί για να λέμε την αλήθεια και έχουμε παραγγελίες από όλη την χώρα. Όπως και να έχει, εμείς φροντίζουμε να διαθέτουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων και άκρως διακριτικές συσκευασίες για τις αγορές και τις παραγγελίες. Οι πωλήσεις μέσα στην πανδημία περιορίστηκαν αποκλειστικά στο διαδίκτυο, αφού κλείναμε και ανοίγαμε κατόπιν εντολής.

Επηρέασε η πανδημία τη σεξουαλική μας ζωή;

Σίγουρα, για κάποιους θετικά και για κάποιους αρνητικά. Αρκετοί βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν περισσότερο χρόνο με το ταίρι τους. Έτσι, άρχισαν και οι πειραματισμοί. Βέβαια, για τους περισσότερους ο αντίκτυπος ήταν αρνητικός. Ήταν πολύ μεγάλη και απότομη η αλλαγή στις ζωές μας. Η πανδημία έφερε φόβο και αβεβαιότητα και αυτό βέβαια επηρέασε άμεσα την libido. Υπήρχαν και οι πρακτικές δυσκολίες, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Σταδιακά πιστεύω πως όλα θα επανέλθουν στο κανονικό.

Τελικά είναι η Θεσσαλονίκη ερωτική πόλη;

Χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου απαντήσω ναι. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες φροντίζουν τους εαυτούς τους και είναι πλέον αρκετά ανοιχτοί στο κομμάτι του σεξ. Οι φοιτητές παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην «τόνωση» της πόλης. Λίγο το νεαρό της ηλικίας, λίγο το ότι μένουν πρώτη φορά μόνοι τους, λίγο η έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Μπορεί μια μερίδα του κόσμου να έχει ακόμα κάποια ταμπού, οι Θεσσαλονικείς όμως σε γενικές γραμμές είναι άκρως ερωτικοί και παιχνιδιάρηδες.

Το πλέον hot sex shop στην Θεσσαλονίκη

Θα βρεις το Kama Sutra sex shop σε δύο σημεία της πόλης. Το κεντρικό κατάστημα στην Εθνικής Αμύνης 35, ενώ το δεύτερο (εκεί που θα βρεις και την Πωλίνα) στο νούμερο 19 της Ερμού. Για να πάρεις μια μικρή γεύση από τα διαθέσιμα sex toys μπες στην επίσημη σελίδα του Kama Sutra και για χρήσιμα sex tips στο Instagram!

Αν σε ενδιαφέρει η ιστορία και το παρελθόν της Θεσσαλονίκης, μπορείς να αναζητήσεις βιβλία σε web offer έως -70% με ένα κλικ!

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading