Αυτή είναι η πιο αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης για τρεις λόγους

Υπάρχουν αρκετά ανοικτά μέτωπα σχετικά με το θέμα της μπουγάτσας. Η μία διαμάχη είναι ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς και τους Αθηναίους σχετικά με την διαφορά της μπουγάτσας με τυρί και της τυρόπιτας. Η δεύτερη είναι ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες σχετικά με το ποιος κάνει καλύτερη μπουγάτσα. Εδώ δεν θα απαντήσω σε κανένα από αυτά τα ερωτήματα, αλλά θα σας παρουσιάσω την πιο αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης. Και έχω και επιχειρήματα.

Αυθεντικά χειροποίητη και όχι ντεμέκ χειροποίητη

Πρώτον. Ένας από τους λόγους που η Θεσσαλονίκη έχει αγαπηθεί τόσο πολύ είναι το καλό της φαγητό. Φρέσκα υλικά διαλεγμένα από ένας μάστορα/τεχνίτη του είδους που καταλήγουν να μαγειρευτούν με μεράκι και να σερβιριστούν στο πιάτο σου. Το έχουμε. Ο Μηνάς είναι αυτός που έχει το μαγαζί και ετοιμάζει τα πάντα μαζί με την γυναίκα του Ευδοκία στο ανοικτό παρασκευαστήριο που υπάρχει στον χώρο. Μαζί επιλέγουν τις πρώτες ύλες, μαζί τις ετοιμάζουν, ανοίγουν φύλλο, ψήνουν και σερβίρουν. Την όλη διαδικασία παρασκευής μπορείς να την δεις μπροστά στα μάτια σου, αρκεί να επισκεφτείς το μπουγατσοποιείο Open lab το πρωί μιας καθημερινής. Από το φύλλο μέχρι και την γέμιση, όλα φτιάχνονται εκεί.

Δεύτερον. Αν μία λέξη έχει συνδεθεί με την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο καμία άλλη, αυτή δεν είναι άλλη από την λέξη χαλαρά. Το έχουμε. Χαρακτηριστικό μας γνώρισμα η βραδύτης και η ποιότης (moto του μαγαζιού, όχι δικό μου). Εδώ δεν θέλουμε άγχος. Διάλεξε αυτό που θέλεις με το πάσο σου, φάτο με το πάσο σου, μην βιάζεσαι να πληρώσεις, μην βιάζεσαι να φύγεις. Το άγχος εξάλλου μειώνει το προσδόκιμο ζωής.

Προσωπική επαφή, όπως παλιά

Τρίτον. Κάποτε η Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτη μικρά μαγαζιά και γνώριζες τους ιδιοκτήτες τους, με τους οποίους αν δεν συζητούσες τουλάχιστον αντάλλασσες μια καλημέρα. Με τα χρόνια όταν όλα έγιναν αλυσίδες και όλα επιταχύνθηκαν (να ξανά η ταχύτητα που λέγαμε πριν) όλα αυτά χάθηκαν. Όχι εδώ! Τόσο η Ευδοκία όσο και ο Μηνάς είναι ανοιχτοί στην κουβέντα για την επικαιρότητα, για τα προϊόντα τους, αλλά και τα hobbies τους. Κοινώς αν είστε λάτρεις της μαγειρικής, της πεζοπορίας και της ποδηλασίας εδώ βρήκατε το στέκι σας.

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης gourmet

Η αγάπη για την μαγειρική είναι αυτή που οδηγεί και τους δύο να δημιουργούν τακτικά νέες συνταγές μπουγάτσας και να σερβίρουν πίτες που δύσκολα θα βρεις αλλού. Για παράδειγμα πού θα βρεις μπουγάτσα μπουγιουρντί ή εσπρέσο; Πού θα βρεις πίτα με γλυκόξινα λαχανικά; Και οι ιδέες δεν τελειώνουν εδώ. Μπουγάτσα με ρεγκάτο, με μήλο, με πράσο. Κοτόπιτα, μανιταρόπιτα, κολοκυθόπιτα. Και το καλύτερο; Μπορείς να παραγγείλεις όσες πίτες θέλεις, να στις ετοιμάσουν και να τις παραλάβεις έτοιμες για τον φούρνο του σπιτιού σου να τις ψήσεις και να τις φας όπου και όποτε θέλεις εσύ (να μπεις και στο μάτι της πεθεράς σου που έχει φαγωθεί ότι δεν νιώθεις να μαγειρέψεις τίποτα).

Το μπουγατσοποιείο Open lab είναι ανοικτό καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 14:30, από την Δευτέρα έως και Κυριακή.

Διεύθυνση Αρμενοπούλου 30.

Βρες την Από Πείρα στο facebook.

Βρες την Από Πείρα στο instagram.

Παράγγειλε τώρα μέσω efood!

charasynd
charasyndhttp://thesstips.gr
Introvert, foodie, and traveler. Born and raised in Thessaloniki, Greece. Thesstips is my personal blog where I post whatever I find beautiful and interesting.

Δες επιπλέον

Σχόλια

Advertismentspot_img

Most Popular

Discover more from Thesstips

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading